PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Vint-i-cinc alumnes de cinc països participen en un intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila

El projecte Erasmus K2 MISO (Motion in the Science Ocean) fomenta l’interès en les ciències treballant en grups de diferents nacionalitats Vint-i-cinc alumnes de cinc països participen en un intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila

A la recepció hi han participat l’alcaldessa, Marta Farrés; el regidor d’Educació, Manuel Robles, i el director de l’Institut Pau Vila, Josep Lluís Navarro, els quals han conversat en anglès amb els alumnes.

El projecte està focalitzat en l’aprenentatge STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) i té els objectius següents: fomentar l’interès en les ciències treballant en grups de diferents nacionalitats, promoure el desenvolupament professional del professorat, construir més coneixement des de la recerca que ja es troba a Europa, promoure l’ús de les TIC amb aplicacions científiques i millorar l’ús de l’anglès com a llengua de comunicació.

Des d’avui i fins al proper divendres, els alumnes debaten diferents temes: energia eficient, neta i segura, el clima i el medi ambient, l’esport i la salut, la seguretat alimentària i l’agricultura sostenible, el transport ecològic i l’aigua i la sostenibilitat i la bioeconomia.

Aquest intercanvi permet que els alumnes duguin a terme conjuntament activitats relacionades amb les disciplines STEM sobre temes que són reptes per al segle XXI, com l'aigua, el transport, les energies renovables, el menjar i aquí, a Sabadell, el tema que es treballa són els hàbits saludables i l'esport. Es fan mobilitats a tots els països participants i es fan activitats culturals i experiments des de les disciplines científiques.

Durant l'estada els alumnes estrangers s'allotgen amb famílies del Pau Vila. Visitaran llocs emblemàtics de Sabadell i Barcelona i faran activitats a l'institut relacionades amb els temes del projecte. Així, visitaran el Museu Olímpic o el Museu del Barça, com també el Club Natació Sabadell (CNS), on duran a terme activitats esportives.