PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’alcaldessa de Sabadell i el conseller de Territori i Sostenibilitat acorden la creació d’una comissió bilateral

L’alcaldessa també es va reunir ahir amb el Conseller d’Educació per abordar els equipaments educatius pendents a la ciutat L’alcaldessa de Sabadell i el conseller de Territori i Sostenibilitat acorden la creació d’una comissió bilateral

Tal com ha explicat l’alcaldessa,

“amb la creació de la comissió bilateral, podrem abordar de forma més directa i eficient els diferents temes que afecten Sabadell i en els quals la Generalitat, a través de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, té competències o si més no un paper important. Amb la comissió, Sabadell té garantit un espai on expressar la seva veu en defensa dels interessos dels seus veïns i veïnes i en connexió directa amb el Govern de la Generalitat”. 

En aquesta comissió bilateral es tractaran temes molt diversos. Des de les connexions viàries i ferroviàries fins a qüestions relacionades amb l’habitatge protegit, incloent els terrenys que són propietat de la Generalitat a Sabadell o els projectes relacionats amb la lluita contra l’emergència climàtica, entre altres.

Durant la trobada d’ahir, a més de l’acord per a la creació de la comissió, es van abordar altres temes com infraestructures viàries i també ferroviàries i la situació de l’espai públic de part de Merinals. Així mateix, es va parlar de la situació dels terrenys de Campoamor que encara són de l’INCASOL i que podrien resultar afectats per projectes futurs.

L’Escola Virolet i l’Institut de Can Llong

A la reunió amb el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, es va tractar l’evolució dels projectes per construir els edificis definitius de l’Escola Virolet i de l’Institut Arraona, ubicat al barri de Can Llong. Les previsions apunten que el centre d’infantil i primària, del qual s’ha finalitzat la redacció del projecte executiu, estarà llest l’any 2022. Pel que fa a l’Institut, que a hores d’ara està a punt d’iniciar la redacció del projecte, està previst que es posi en funcionament el curs 2023-2024.

D’altra banda, a la reunió les dues administracions s’han emplaçat a treballar conjuntament per materialitzar a la zona sud de la ciutat, l’edifici definitiu de l’Institut Narcisa Freixas, la remodelació de l’edifici de l’institut Ribot i Serra, l’Institut Escola Sallarès i Pla i l’Escola Espronceda.