PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es reedita el programa UBICAT per atendre prop de 200 persones en recerca de feina

Es fan accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport a l’ocupació Es reedita el programa UBICAT per atendre prop de 200 persones en recerca de feina

L’objectiu d’UBICAT és atendre de forma personalitzada cada participant. Així, s’analitza i defineix el projecte professional de cadascuna de les persones i s’incideix en les competències de base i transversals. A la vegada, es treballen aspectes motivacionals i es donen eines de recerca de feina o recursos per fer front a un procés de selecció o capacitació digital. En paral·lel, es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè les persones participants s’ aproximin a l’entorn productiu i teixit empresarial.

Durant la primera edició del programa 350 persones van ser ateses i en finalitzar el projecte 76 havien comunicat que havien trobat una feina. L’any passat, en la segona edició es van atendre un total de 233 usuaris i s’han registrat 127 insercions.

El programa s’adreça a les persones en situació d’atur d'especial vulnerabilitat, a les inactives que no tenint feina i malgrat necessitar-ne n'han deixat de buscar perquè tenen poca confiança que en trobaran. I, finalment, a les persones treballadores que d'acord amb les condicions precàries del mercat de treball no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals. Entre aquests col·lectius es prioritzaran les persones amb un baix nivell formatiu i de qualificació o poca experiència laboral, més grans de 45 anys i altres en risc de vulnerabilitat que quedin exclosos d’altres tipus de serveis especials. El 37 % de les persones ateses són aturades de llarga durada.

Inscripció

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat a Sabadell. Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) en horari d’oficina de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.