PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell participa en la presentació de les mesures de xoc per respondre a la situació de la indústria al Vallès Occidental

Ha tingut lloc avui durant la visita del secretari general d’Indústria i de la pime del Ministeri d’Indústria Sabadell participa en la presentació de les mesures de xoc per respondre a la situació de la indústria al Vallès Occidental

La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, ha estat l’encarregada de presentar una d’aquestes quatre mesures de xoc: el projecte El Vallès Arrelat a la Indústria, que vol sensibilitzar el conjunt de la societat de la importància del sector industrial al Vallès Occidental, cohesionar la comarca i el seus agents a través del relat de la transformació del model productiu i promocionar el valor industrial i innovador.

Montse González ha destacat la necessitat de

“sensibilitzar la societat a l’entorn de les noves vocacions industrials en l’àmbit educatiu i de trencar tabús que ens porten a pensar en una indústria bruta i acostar-nos més a una indústria tecnològica”.

També ha destacat el paper de la dona al món de la indústria.

Per aconseguir els objectius marcats en el projecte, es desenvoluparà a la comarca un seguit d’accions de dinamització i forment de la cohesió, com ara la creació d’un directori de recursos per identificar i divulgar el conjunt de serveis adreçats a la ciutadania i les empreses que tenen l’objectiu d’accelerar i fomentar la transformació del model productiu.

També s’han dissenyat actuacions directes amb empreses i persones. En aquest terreny, la tinenta d’alcaldessa, Montse González, ha explicat que es preveu l’impuls de mesures com una plataforma OpenIndustry 4.0, una comunitat virtual entre agents desenvolupadors de tecnologia puntera i el teixit industrial interessat en incorporar avenços a la seva cadena de producció, per incrementar la competitivitat.

Una altra de les accions és la consolidació i foment de les vocacions industrials, per mitjà d’actuacions pilot ja fetes entre alumnes i participants en formacions ocupacionals (tallers, visites, xerrades, etc.).

El projecte El Vallès Arrelat a la Indústria es desenvoluparà durant el propers dos anys i és un de les quatre mesures que formen part del pla de xoc per a la reindustrialització de la comarca. Els altres tres eixos -els quals també han estat exposats per part de representants d’altres municipis integrants del Pacte per la Reindustrialització- són la Prevenció i Reacció davant dels EROs; els Polígons de la comarca i la revitalització dels espais productius; i, finalment, el dedicat a la Xarxa i Serveis de fabricació digital.

A la reunió de treball hi ha participat una vuitantena de persones de diferents entitats locals, sindicats, universitats, empreses i món de la recerca i investigació i ha estat presidida pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; la presidenta de l'Àrea Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç Diputada de la Diputació de Barcelona, Eva Menor i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón.  Hi han assistit representants de les alcaldies i entitats membres del Pacte per la Reindustrialització.

Pacte per la transformació del sector industrial

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, constituït l’any 2014, es defineix com: un instrument de concertació i cooperació territorial públic-privat configurat pels ajuntaments de la comarca, les organitzacions sindicals, les organitzacions patronals, les cambres de comerç, les universitats i centres tecnològics per fer del Vallès el centre i referent industrial de Catalunya.

La seva missió és compartir les estratègies de desenvolupament econòmic local per concertar una política comuna capaç de posar en pràctica mesures específiques de transformació del sector industrial en cooperació amb l’estratègia catalana.