PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Coral Belles Arts homenatja Joan Brossa en el primer concert del cicle de música de cambra al Teatre Principal

Completaran la temporada el Ludwig Trio, Lieder Càmera, Martínez-Castignani i Guinovart i l’Orquestra Filharmònica del Mediterrani La Coral Belles Arts homenatja Joan Brossa en el primer concert del cicle de música de cambra al Teatre Principal

El cicle començarà el 24 de gener, amb un concert de la Coral Belles Arts de Sabadell, que presenta una combinació del món de Joan Brossa, tot destil·lant la màgia i la poesia. Dirigit per Jordi Lluch i Arenas i amb una proposta escènica de Joan Roura, comptarà amb l’artista rapsoda Noemí Morral, el mag Joan Bartolomé i el pianista sabadellenc Eduard Pla. El repertori inclou versions musicades de poemes de Pere Quart o Rilke, i peces d'Ernst Toch, Arvo Pärt o Roh Ogura. Un concert que s’ha concebut l’any del centenari del naixement de Brossa.

La temporada l’han presentat avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, acompanyats d’Enric Martínez-Castignani, Alba Castells, Joan Manau i Jordi Roca, en representació dels intèrprets i les entitats organitzadores.

De la Rosa ha afirmat que

aquests cinc concerts són de molta qualitat, unes propostes molt diverses però amb un clar segell sabadellenc, perquè la nostra és una ciutat d’artistes i ens enorgulleix poder veure aquest talent damunt dels nostres escenaris.

I ha afegit que

el programa del cicle que ara comencem serveix també per celebrar aniversaris diversos, com el centenari del naixement de Joan Brossa i de Beethoven, els noranta anys d’Stephen Sondheim o el trentè aniversari de Lieder Càmera.

El segon concert tindrà lloc el divendres 14 de febrer amb l’Orquestra Filharmònica del Mediterrani dirigida per Joan Manau, que estrenarà la cantata pagana Pedraforca, un poema èpic sobre el naixement d'una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya. S’hi interpretarà també la Suite de Danses Tradicionals Catalanes per a orquestra i piano de Joaquim Serra. Hi participaran Anna Farrés, soprano; Marta Valero, mezzosoprano; Lluís Calvet, baríton, i Jordi Boixaderas, narrador.

La proposta següent serà el 20 de març i serà a càrrec d’Enric Martínez-Castignani, baríton, Albert Guinovart, piano. Aquests dos intèrprets faran un homenatge íntim al compositor nord-americà Stephen Sondheim, que el 2 de març haurà fet 90 anys. Interpretaran peces tan icòniques com Send in the clowns i també de clàssics americans de George i Ira Gershwin o de Rodgers i Hammerstein.

El quart concert de la temporada serà a càrrec del Ludwig Trio, una prestigiosa formació nascuda el 2009 i integrada pels germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) i per la pianista coreana Hyo-Sun Lim. Interpretaran dos trios de L. van Beethoven –del qual enguany se celebra el 250è aniversari del naixement– i un de J. Turina.

Finalment, la temporada de música de cambra s’acabarà el 15 de maig amb un concert de Lieder Càmera, cor sabadellenc que aquest any celebra el 30è aniversari. Dirigit per Josep Vila i Casañas presentarà un programa molt variat, format per sis blocs ben diferents: repertori de lied alemany i del cançoner català, música sacra, un emotiu homenatge al compositor i pianista Carles Santos, un quart bloc dedicat a compositors que ja no són entre nosaltres i s’acabarà amb una mirada al present i el futur del cant coral català, amb peces, entre altres, del mateix Vila i Casañas.

Nou cicle de concerts al Saló del Teatre Principal

D’altra banda, avui s’ha anunciat que Sabadell enceta un nou cicle. Es dirà Música al Saló i tindrà lloc un dimecres al mes, a partir de les 19.15 h, al Saló del Teatre Principal. Durarà 45 minuts i hi haurà un quart d’hora final de conversa amb els músics. Els preus d’entrada seran de 5 o 7 euros.

Segons Carles de la Rosa,

aquest nou cicle ens permetrà gaudir de més proximitat amb els intèrprets, donar més sortida al Saló del Principal i obrir el teatre també entre setmana, en un ambient més distès.

Hi ha afegit que

des de la Regidoria de Cultura treballem per ampliar la música en viu i donar més oportunitats als artistes emergents a uns preus assequibles.

 Per la seva banda, Joana Soler s’ha expressat en el sentit que

volem donar noves oportunitats als músics joves semiprofessionals o professionals, un cicle que no hauria sigut possible sense el suport de l’Ajuntament i en el qual es podrà sentir música clàssica i jazz de petit format.

Finalment, Carles de la Rosa ha agraït l’esforç de la taula de programació de música de cambra, formada per Joventuts Musicals de Sabadell, juntament amb l’Escola de Música i Conservatori Professional de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i tècnics municipals, taula que programa conjuntament el cicle de música de cambra temporada rere temporada.