PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

La clara aposta pels abonaments, principal tret de la proposta de tarifes d’autobús urbà per aquest 2020

La clara aposta pels abonaments, principal tret de la proposta de tarifes d’autobús urbà per aquest 2020

La proposta de tarifes preveu un augment del bitllet senzill –que passa a valer 1,60 €, és a dir, 10 cèntims més que fins ara– i de la targeta de 10 viatges –que valdrà 8,80 €, 30 cèntims més que fins ara, cosa que equival a 3 cèntims per viatge.

Pel que fa a la diferència entre preus marcats per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els títols de Sabadell, el bitllet senzill i la nova T-Casual de l’ATM resultaran un 50% i un 29% més cares i la nova T-Usual i la T-Jove costaran un 6,7% i un 2,6% més que els de la nostra ciutat. En aquest sentit, val a dir que la T-Jove de Sabadell és mensual, mentre que la de l’ATM és trimestral. 

Amb les noves tarifes proposades per al servei de transport urbà de Sabadell, es vol potenciar la fidelització dels usuaris, tot afavorint els desplaçaments habituals en transport públic.

Així mateix, es vol conservar la tarifa mitjana ponderada dels títols propis respecte al 2019, tenint en compte el previsible transvasament d’usuaris entre títols a causa del canvi tarifari i de la tendència de transvasament dels darrers anys cap als abonaments mensuals.

Cal tenir en compte que les tarifes dels bitllets integrats de l’ATM –que també es poden fer servir a Sabadell– han variat substancialment des de l’1 de gener de 2020, amb una baixada dels abonaments mensuals –ara anomenats usual– i jove –de durada trimestral–, que van passar a ser més barats que els títols equivalents de Sabadell. Una situació que ara s’ha revertit amb la nova proposta de tarifes de Sabadell.

Renovació del tren de rentat d’autobusos

D’altra banda, el Ple també tractarà demà l’autorització a TUS d’una inversió de 41 mil euros (sense IVA) per tal de renovar el tren de rentat que l’empresa concessionària té a les seves instal·lacions. Consta d’un equip de filtratge, d’un dipòsit d’aigua filtrada, d’un dipòsit d’aigua sense filtrar, d’un separador d’hidrocarburs i d’un separador de sòlids. Aquest tren de rentat fa servir l’aigua de pluja emmagatzemada que es recull als dipòsits d’aigües pluvials, amb capacitat per 600 m3, fent tot el sistema el màxim de sostenible possible.

El tren que hi ha ara mateix a les cotxeres és de l’any 2003 i cal renovar-lo. El nou tren permetrà garantir la neteja diària dels autobusos i reduir el cost per manteniment de la instal·lació.

Millora del servei a les línies L4, L14 I L44

Així mateix, demà es portarà a la sessió plenària la millora de les línies d’autobús urbà 4, 14 i 44 mitjançant el reforç d’un vehicle addicional durant 5,5 hores les tardes dels dies feiners (excepte agost). Això permetrà resoldre els endarreriments i mantenir les sortides de la línia 14 de Can Roqueta als minuts 5 i 35 per coincidir amb les sortides dels treballadors del polígon a la tarda.

Aquesta millora del servei, que té un cost previst de 65.053 €, respon al fet que s’ha incrementat l’activitat econòmica en general i la mobilitat dels usuaris en transport públic incrementant els temps de càrrega i el trànsit en general que afectava la velocitat del servei.

La línia 14 d’autobús urbà comunica l’Hospital Taulí amb Can Roqueta ­passant per l’Estació Centre i Torre-romeu. Combina en horaris i vehicles amb les línies 4 i 44, que formen un conjunt o eix de transport unificat que creua la ciutat d’est a oest.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90