PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull per primera vegada activitats de la Mobile Week 2020

Sabadell acull per primera vegada activitats de la Mobile Week 2020

L’edició d’enguany porta per lema “Tecnologia per a la ciutadania” i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden el ciutadà a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i els tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i la intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l’artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l’ús adequat de les dades, i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.

La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), va néixer fa quatre anys a Barcelona amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia.

Mobile Week Catalunya

Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Mobile Week passa de les 5 seus de l’any passat a 15 localitzacions. L’objectiu és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital, amb activitats des del 6 al 29 de febrer.

  • Demarcació de Barcelona (Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú). Es faran jornades i conferències per parlar de les dones en el món tecnològic o el Blockchain, un torneig d’e-Sports i una Hackaton sobre tecnologia i reptes al voltant de l’envelliment.
  • Catalunya Central: Igualada i Vic. Es podrà assistir a taules rodones sobre intel·ligència artificial o les dones TIC, així com conferències sobre Internet of Things i seguretat informàtica.
  • Demarcació de Girona: Girona, Olot i Riudellots de la Selva. Destaca l’exposició didàctica “Capacitats i preparats” sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social de les persones (del 11 al 21 de febrer al Claustre de la Mercè de Girona),o xerrades, entre d’altres, sobre seguretat i privacitat als telèfons intel·ligents.
  • Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Reus i Ribera d’Ebre. Es tractaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles o les competències digitals a l’FP.
  • Demarcació de Lleida i Alt Pirineu: Mollerussa, Alt Pirineu (amb activitats a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà). Exposició a Mollerussa sobre “Vestits de paper i tecnologia”, conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar els nens programant al Pirineu o la seguretat al mòbil de cara a la ciutadania.

Les xerrades i els tallers previstos permetran, per exemple, que el ciutadà conegui què passa quan accepta una cookie, que conegui el potencial del vehicle elèctric o 10 maneres per millorar la seva ciberseguretat, entre moltes altres opcions.