PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra el Carnestoltes amb una rua i activitats diverses, el proper cap de setmana

Associacions veïnals, mercats i centres educatius se sumen a la celebració Sabadell celebra el Carnestoltes amb una rua i activitats diverses, el proper cap de setmana

Entre les novetats d’enguany hi ha un premi per a la millor comparsa de la ciutat que participi a la Rua de Carnaval i l’increment dels participants a aquesta activitat, que s’espera que arribi a 1.700 persones que hi intervindran directament.

Carles de la Rosa ha afirmat que

“com moltes altres activitats que es duen a terme a Sabadell, el Carnestoltes també és possible gràcies a la complicitat i la passió que hi posen les entitats de la ciutat, en aquest cas, el Grup Disbauxa”.

I ha afegit que

“el Carnestoltes s’escampa també per diferents barris, a les escoles i els mercats municipals i esdevé així una festa de ciutat”.

Les activitats començaran el divendres, quan, per segon any consecutiu, tindrà lloc una batucada itinerant per carrers de vianants a partir de les 21 h, a càrrec de Bandtumbats, acompanyats per les Forques de Can Deu, els Diables de la Creu Alta, els Sentinelles d’Arkëmis i les Bruixes del Nord. A les 22 h, a la plaça del Doctor Robert, el Rei Carnestoltes pronunciarà el seu pregó, acompanyat pels Diables de la Creu Alta. Acte seguit, la festa continuarà amb DJ Marikarmen Free.

L’endemà, el dissabte 22, a les 12 h, al Mercat de la Creu Alta, es recolliran els ingredients per fer la catxaruta. I a les 13 h, a la plaça del Doctor Robert,  es durà a terme el Vermut carnavalero, amenitzat amb música de discjòquei. I a les 15 h es començarà a elaborar la catxaruta, la sopa calenta de Carnaval pròpia de Sabadell.

El mateix dissabte, a les 17 h, a la plaça del Doctor Robert, es duran a terme tallers de màscares, de maquillatge, animació infantil i concurs de disfresses, tot esperant que arribi el Reietó del Carnaval. Més tard, a les 21 h, començarà el sopar de Carnaval, que acabarà amb música a la mateixa plaça.

Finalment, i com és tradicional, el diumenge a les 12 h, a la plaça Sant Roc, totes les seccions de l’Esbart Sabadell Dansaire exhibiran els seus balls, que s’acabaran amb el Ball de gitanes del Vallès. I a les 17 h començarà la rua de Carnaval a la cruïlla de l’avinguda de Francesc Macià amb el carrer de Francesc Layret. La comitiva seguirà per la carretera de Prats de Lluçanès, la plaça de la Creu Alta, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la plaça de les Dones del Tèxtil, la via de Massagué, la plaça de l’Àngel, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert i la Rambla, fins a la cruïlla de l’avinguda de Barberà amb la Gran Via.

A les 19.30 h hi haurà un concert espectacle amb el grup Summer Dance 2020 a la plaça del Doctor Robert i a les 20.30 h, lliurament de premis de la Rua amb el Rei Carnestoltes. A les 21, al Racó del Campanar tindrà lloc la fi del Rei Carnestoltes amb l’arribada de la Vella Quaresma i la baixada dels angelets pel campanar de Sant Fèlix.

Carnaval a set barris

Diferents associacions de veïns de Sabadell organitzaran també activitats de Carnestoltes. Així, pel que fa al barri de Can Llong, el dissabte 22 de febrer, a les 16 h, començarà la rua de Carnestoltes que recorrerà els carrers i parcs del barri, una activitat organitzada per la Unió Veïnal de Can Llong. De fet, el parc d’Odessa acollirà tallers i activitats per a tots els públics.

A Ca n’Oriac,  el dissabte 22, de 17 a 21 h, es farà la Rua de Carnaval, que sortirà del carrer d’Arousa i seguirà pel carrer de Balaguer, l’avinguda de Matadepera i la ronda de Collsalarca. Per la seva banda, al barri dels Merinals, s’hi farà un ball de Carnaval, a la plaça dels Doctors Banting i Best, el dissabte 22, de 17 a 23 h. Al barri de Campoamor, la rua tindrà lloc el divendres 21, de 17 a 20.30 h, amb sortida del carrer de Concha Espina i arribada a la plaça de Picasso, on tindrà lloc també un ball de Carnestoltes.

Al Poblenou, el Carnaval se celebrarà el 29 de febrer, amb una rua que sortirà i acabarà a l’Escola Juan Ramón Jiménez, on també es farà un ball al pati del centre escolar. Al barri de la Creu Alta, el divendres 22, de 16 a 19 h es farà una rua infantil que sortirà de la plaça del Vapor Cusidó  i s’acabarà a la plaça de la Creu Alta. A Torre-romeu, el Carnaval se celebrarà el divendres 21, de 15 a 21 h, amb tallers i un grup d’animació a la plaça del Malniu. Pel que fa al barri de Gràcia, l’activitat es durà a terme el dissabte 22, de 16 a 21, amb una rua que començarà i s’acabarà a la plaça del Treball. I a la Plana del Pintor es farà una rua també el 22, a les 16.15 h, que sortirà del carrer dels Pins i s’acabarà a l’avinguda de Matadepera, quan començarà un ball al local de l’associació de veïns.

El Carnaval a l’escola

Diferents escoles i entitats educatives de la ciutat també passejaran enguany les seves disfresses pels carrers de Sabadell: les escoles Roureda, Jesús Salvador, Ribatallada, Calvet d’Estrella, Arraona, Cifuentes, Pia, Gaudí, del Sol, Ramar, del Carme, Juan Ramón Jiménez i Jaume Viladoms; les escoles bressol Somnis de Cotó, Cau Catau i PAM i PIPA; la Llar d’Infants Mare de Déu del Pilar, l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, el Centre d’Estudis Serra, els col·legis Sagrada Família, Claret, Servator i Tarrés.

Les rues dels centres educatius tindran lloc divendres, 21 de febrer, al llarg del dia. Tot i això, el dia 20 de febrer també hi haurà una activitat relacionada amb Carnestoltes a la plaça Còrdova, organitzada per l’Escola Bressol Colorins. I el dissabte 22 de febrer l’Esplai la Masia organitza una altra activitat a la plaça de Benjamín García.

El Carnaval als mercats

Els mercats municipals també celebren el Carnestoltes. Així, el Mercat Central farà un taller de maquillatge el divendres 21, de 18 a 20 h, un concurs de disfresses el dissabte 22 al matí, una activitat que relaciona titelles i calçots el divendres 28, de 18 a 20 h, i un taller per fer monstres el dissabte 29, d’11 a 13 h. També s’hi farà un concurs de disfresses el dissabte 22, a partir de les 11 h, amb una bicicleta de premi per als tres infants de 3 a 13 anys que millor es valorin i un premi especial per a la millor família, que obtindrà 200 € amb vals de compra.

Per la seva banda, el Mercat de la Creu Alta organitza, el dissabte 22, de 10.30 h a 12.30 h, una activitat infantil amb disfresses i obsequia els assistents amb xurros i xocolata. El Mercat dels Merinals també organitza activitats infantils el divendres 21, de 17 a 20 h, i un taller de màscares, un de pintar cares i un concurs infantil de disfresses, a més de l’actuació d’El Gato Negro, el dissabte 22, d’11 a 13 h. Finalment, al Mercat de Torre-romeu tindrà lloc un taller de pintar cares, el dissabte 22, d’11.30 a 13.30 h, amb obsequis per a tots els participants.