PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Acord per aprovar el Pressupost municipal de 2020

Acord per aprovar el Pressupost municipal de 2020

L’alcaldessa ha destacat que

“com he dit en moltes ocasions, la meva voluntat és comptar amb tothom per tirar endavant la ciutat. El talent ve de tot arreu. Dins aquest govern hi ha talent però també n’hi ha fora i per això des d’un començament hem tingut la mà estesa per avançar amb tots aquells que volguessin treballar per la ciutat”.

I ha afegit que

“amb Junts per Sabadell hem arribat a un acord per tirar endavant els primers pressupostos d’aquest mandat en una mostra de generositat perquè hem posat els interessos de la ciutat per sobre de les diferències polítiques”.

Farrés ha explicat que

“amb aquest acord podrem tirar endavant projectes que ens permetran posar de nou la ciutat en marxa i que es traduiran en benestar i progrés col·lectiu per als sabadellencs i sabadellenques. Visquin on visquin i pensin com pensin” i ha volgut agrair “a la Marta Morell i a la Lourdes Ciuró la predisposició a trobar consensos, posant Sabadell per davant de qualsevol altre interès”. 

Per la seva banda, Marta Morell ha afirmat que

“la política és representar la ciutadania, prendre decisions i resoldre problemes, tot trobant consensos i cercant el bé comú. L’acord que avui us presentem plasma perfectament tots aquests eixos”. 

Així mateix, la tinenta d’alcaldessa ha destacat que

“la nostra força política, Podem, com a part del Govern, ha treballat i presenta avui un pressupost progressista que creiem que posa les bases per fer de Sabadell una ciutat millor”.

Lourdes Ciuró ha subratllat que

la gent el que vol és que la ciutat funcioni després d’anys d’estancament i la manera de fer-ho és comptar amb un pressupost amb el qual poder impulsar una nova visió de la ciutat i els projectes que ho faran possible”

Ciuró ha afegit que

“per fer-ho possible creiem que els primers pressupostos del mandat són cabdals, són els que marquen el tret de sortida pel canvi i el full de ruta del mandat. I en aquest moment no podíem deixar de ser-hi: per responsabilitat política i responsabilitat institucional”.

Grans línies de treball

El pressupost 2020 té en l’atenció i suport a les persones una de les màximes prioritats, promovent la cohesió, la inclusió i la justícia social i contemplant diferents mesures que vetllen per la qualitat de l’espai públic i la seguretat als barris. Així mateix aposta per la mobilitat sostenible, la transició energètica i la lluita –i alhora adaptació—al canvi climàtic. 

El foment de l’ocupació, l’impuls econòmic i la dinamització empresarial seran altres dels eixos fonamentals, com també les accions vinculades a la revolució digital i l’eficiència de l’administració o l’impuls d’aquells projectes que, tant a nivell d’infraestructures com de nous equipaments, definiran la ciutat del futur.

Una de les iniciatives on s’incidirà especialment serà el projecte Gran Via. I en aquest sentit, a proposta de Junts x Sabadell, es crearà l’Oficina per al Desenvolupament del Projecte Gran Via, que permetrà començar a treballar en diferents propostes concretes a l’entorn d’aquest eix de ciutat. També s’ha acordat impulsar un programa de Desenvolupament i Projecció de la ciutat, que assumirà el disseny de projectes estratègics que reforcin Sabadell en el seu lideratge i en l’avantguarda del coneixement.