PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

NOTL’Ajuntament posarà en marxa una sèrie de mesures en la mobilitat i l’espai públic després de la primera jornada amb infants al carrer

1. L’Ajuntament està analitzat la introducció de determinats canvis a l’espai públic i a la mobilitat per afavorir el distanciament social. Aquestes mesures es decidiran en els propers dies, un cop feta una primera valoració de com es va desenvolupar ahir la jornada i de tenir una primera radiografia de les diferents situacions en les quals cal incidir especialment per tal d’avançar en la prevenció i evitar contagis.
Els canvis s’introduirien de cara al cap de setmana i també conforme es vagi desescalant el confinament. A grans trets i a l’espera d’una anàlisi més pormenoritzada, sobre la jornada d’ahir es pot deduir que una gran part de la ciutadania va respectar les mesures de prevenció i distanciament social així com també les normes que marcaven l’autorització perquè els infants poguessin sortir al carrer. Això no obstant, sí es van detectar alguns desajustos i incompliments per part d’alguns veïns i veïnes. És per això que s’introduiran mesures per tal d’afavorir el passeig dels infants, es reforçarà la informació i es continuarà endavant amb les actuacions de vigilància i control. Així mateix, es demana a tothom que prengui consciència i compleixi les mesures i recomanacions amb l’objectiu de prevenir contagis.
2. D’altra banda, l’Ajuntament distribueix a partir d’avui dilluns 20.000 mascaretes als comerços de proximitat i les parades dels mercats municipals que s’han mantinguts oberts durant l’Estat d’Alarma per garantir el subministrament de productes de primera necessitat a tota la població.
El lliurament, de caràcter gratuït, té com a objectiu afavorir la protecció de les persones que treballen en aquests establiments. Juntament amb les mascaretes es faciliten uns flyers informatius sobre el seu ús i altres mesures de prevenció.
3. A partir d’avui dilluns, el CAP Nord recupera l’atenció a la població adulta, mentre que l’atenció pediàtrica es continuarà fent al CAP Concòrdia.
4. A partir de demà dimarts, 28 d’abril, l’Ajuntament tornarà a obrir les deixalleries del Parc Central i Can Llong a les empreses i autònoms que tinguin la necessitat de fer ús d’aquestes instal·lacions. La mesura, que vol contribuir a facilitar l’activitat econòmica de la ciutat, quedarà limitada exclusivament a aquests col·lectius professionals amb un horari reduït respecte de l’habitual. Concretament funcionaran de dilluns a divendres, de 8 del matí a 3 de la tarda.
L’accés a les instal·lacions comptarà amb mesures de seguretat i control que s’establiran fins la finalització de l’Estat d’Alarma. Per a més informació: 900 222 234
5. Així mateix, després d’algunes setmanes d’interrupció per la declaració de l’Estat d’Alarma, a partir de demà 28 d'abril, l’Ajuntament torna a posar en marxa la recollida gratuïta de mobles i voluminosos sota demanda. La sol·licitud del servei es podrà fer trucant al telèfon gratuït 900 222 234. A partir d’aquí, es rebran indicacions del dia, hora i lloc en què els mobles hauran de dipositar-se al carrer per procedir a la seva retirada. L’Ajuntament demana, una vegada més, la col·laboració ciutadana en el manteniment d’un espai públic net i sol·licita abstenir-se de llençar mobles i trastos vells sense haver fet la sol·licitud corresponent.
6. Des de diumenge 15 de març i fins ahir diumenge, dia 26, la Policia Municipal ha interposat 1.633 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.