PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament proposa acostar la ciutadania a d’altres cultures a través d’un cicle gastronòmic al Vapor Llonch en el marc de la Xarxa Sabadell Antirumors

A partir del 10 de novembre el bufet del migdia de l’Escola d’Hostaleria oferirà les receptes resultants de l’intercanvi coneixement amb persones estrangeres dels Espais Dona de Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell proposa acostar la ciutadania a d’altres cultures a través d’un cicle gastronòmic al Vapor Llonch. Amb el títol “Mes Gastronòmic Intercultural” entre el 10 de novembre i el 5 de desembre el bufet del migdia de l’Escola d’Hostaleria (Ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) oferirà les receptes resultants de l’intercanvi de coneixement entre l’alumnat i l’equip docent  de l’Escola amb  set  integrants dels Espais Dona de Sabadell procedents d’Europa de l’Est, el Magreb, Àfrica Subsahariana i Llatinoamerica.

La temàtica del bufet durant la primera setmana del cicle serà la cuina europea. Amb plats com Mamaliga (crema de blat de moro) típica de Romània, entre altres, s’intentarà fer una aproximació a la cuina més tradicional del continent europeu. La setmana del 17 de novembre serà el torn per la cuina magrebí amb elaboracions de Cos cous de pollastre o Halaweyat (dolços del Marroc) i altres. La tercera proposta s’iniciarà el dilluns 24 de novembre amb una aproximació a la cuina de l’Àfrica Subsahariana amb Aloko com a entrants o Djindjer com a postres. La darrera setmana, entre el 1 i el 5 de desembre, el bufet inclourà receptes de la cuina llatina com Pastís de yuca, Sopa de maní (cacauet) o Pollastre a la canastra.

Com a colofó d’aquest “Mes gastronòmic intercultural” el dia 9 de desembre s’ha previst una “masterclass” de cuina amb el títol “Cuines del Mòn” oberta a tothom a l’Auditori del Vapor Llonch. L’equip docent de l’Escola mostrarà com elaborar receptes tradicionals senzilles d’altres països i tancarà la sessió amb una degustació de diferents plats. Durant la sessió hi seran presents les dones d’orígen estranger que han participat en aquest projecte i l’alumnat.

 

Xarxa Sabadell Antirumors

Aquesta iniciativa sorgeix de la Regidoria de Drets Civils en col·laboració amb el Vapor Llonch i s’emmarca en el projecte Xarxa Sabadell Antirumors. En aquesta ocasió, des de la transmissió dels sabers culinaris, s’ha intentat reforçar el vincle entre persones d’orígens diferents  a fi de trencar estereotips i prejudicis en relació a altres cultures. En paral·lel, l’alumnat i professorat del Vapor Llonch han rebut formació com agents antirumors a fi de tenir eines per a contrarestar aquests prejudicis.

L’Ajuntament de Sabadell, junt amb 10 ciutats europees més, participa en el projecte C41 “Comunication for integration”. L’objectiu d’aquest projecte és impulsar una xarxa d’actors socials, “agents antirumors”, per combatre els rumors, prejudicis i estereotips vers la població estrangera, dissenyant i implementant una estratègia de sensibilització a mitjà i llarg termini. La Xarxa Sabadell Antirrumors compta amb la participació de diferents associacions i de la persones a títol individual. Per a més informació e spot consultar el web sabadell.cat/dretscivils


Ràdio Sabadell "A bona hora"

Entrevista realitzada el dia 11 de novembre de 2014 a Helen Hennessey, tècnica de dona de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Descarregar

 


MENÚS

Bufet del migdia

El servei de bufet del migdia de l’Escola d’Hostaleria està obert de dilluns a divendres entre les 13 h  i les 15.30 i el preu per comensal és de 9.60€ oferint un bufet lliure d’entrants i postres i servint el segon plat a la carta. Per reservar taula es pot trucar al 93 745 31 61 o enviant un correu electrònic a escolahostalaria@ajsabadell.cat

 

 

 


MASTERCLASS "CUINES DEL MÓN"

El Vapor Llonch acull una masterclass de cuines del món com a cloenda del cicle gastronòmic intercultural de la Regidoria de Drets Civils

Vegeu tota la informació relacionada amb la Masterclass


RECEPTARI

Aquest receptari és el resultat de l'intercanvi de coneixement entre els Espais Dona i l'alumnat de l'Escola I'Hostaleria del Vapor Llonch.


DOSSIER ANTROPOLÒGIC

Aquest dossier conté la lectura antropològica dels ingredients, les receptes i els països d'elaboració, realitzada per l'agent antirumors Joan Saumoy.


 

També et pot interessar...