PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jocs, metodologies i tècniques de relaxació a l'aula

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació infantil (P5), primària, ESO i batxillerat.

Descripció:
L’activitat consta de tres jornades:

  • 1ª Jornada: taller de formació  per al professorat amb una durada de 3 hores, orientat a presentar eines per  millorar el control de l’estrès  dels alumnes dins l’aula. Es mostraran diferents  exercicis  de relaxació i es donaran recursos metodològics de com ensenyar-los. És important l’assistència al taller de formació, ja que es treballaran eines i es donaran recursos de com construir materials didàctics per ser aplicats a les sessions.  
  • 2º i 3ª Jornada:  2 sessions pràctiques impartides per un tècnic especialista, aquestes es duran a terme al centre educatiu. En aquestes,  es treballaran diferents metodologies i tècniques de relaxació ( tant a nivell físic com mental). Es mostraran activitats adaptades per treballar a l’aula segons l’edat de l’alumne/a,  per tal d’aconseguir un major auto coneixement, tot ensenyant recursos que els permetin gestionar o superar els conflictes dins i fora de l’aula. S'utilitzarà material construït al taller per a  què el docent prengui consciència de com utilitzar-lo amb el seu alumnat. Es mostraran les estratègies corresponents per la seva correcta utilització.

Objectius:
- Reduir el nivell d’estrès dels alumnes dins  l’aula
- Millorar la relació amb el propi cos i amb el que ens envolta
- Treballar el control i la consciència corporal mitjançant jocs i activitats de relaxació
- Iniciar-se en el treball conscient (tècniques de respiració, ioga, iniciació a la meditació, observacions directa, mindfullness...)
- Donar eines als docents per poder aplicar diverses tècniques de relaxació occidentals i orientals

Competències clau:
-Competència ciutadana
-Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització: tot el curs escolar
Durada: 3 sessions
Lloc de realització: instal·lacions esportives del centre educatiu, la jornada de formació es durà a terme a una instal·lació esportiva municipal (pendent de concretar)
Cost: 78,75 € per grup classe
Material: préstec de material didàctic necessari per fer el crèdit.
Observacions: nombre de centres docents limitat als recursos disponibles. Les inscripcions s'acceptaran per ordre cronològic d'inscripció. La jornada de formació per al professorat es durà a terme sempre que hagi un mínim d'inscrits.

A tenir en compte:
- El pagament s’efectuarà mitjançant transferència bancària. Una dies abans de la realització de l’activitat rebreu la factura per fer-ne el pagament. En el cas de no efectuar aquest pagament, abans de la realització d’aquesta, l’activitat quedarà automàticament anul·lada.

Inscripció:
Dates: de l’1 al 30 de setembre a través de la pàgina web del Consell: http://www.consellsabadell.cat. En el cas de disponibilitat de dates i/o places es podran acceptar inscripcions durant tot el curs escolar.
En un termini màxim de 72 hores rebreu la confirmació a la vostra sol·licitud, en cas contrari poseu-vos en contacte amb el Consell Esportiu.

Informació:
Consell Esportiu Sabadell
Persona de contacte: Ester Barrachina
Telèfon: 93 513 52 90
Correu electrònic: consell@consellsabadell.cat
Consultar Web

Organització:
Consell Esportiu Sabadell, Ioga i Nens i Regidoria d'Esports

 

Imprimeix Correu electrònic