PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La creació de places gratuïtes als casals de Nadal garanteix més equitat en l’accés al lleure educatiu

Hi ha prop de 340 places finançades per l’Ajuntament...

Avui el tinent d’alcalde Joan Berlanga ha visitat un dels casals, que compten en total amb prop de 340 places finançades per l’Ajuntament

En el marc de les iniciatives que el Govern de Sabadell impulsa en favor de l’equitat i l’èxit educatiu, la participació d’infants i joves en situació desafavorida als casals de Nadal (també anomenats Casals d’hivern) s’està consolidant com una eficaç opció per contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure educatiu. Aquest Nadal, l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Educació, finança prop de 340 places destinades a infants i joves d’entorns socioeconòmics vulnerables a set casals organitzats per entitats de lleure a les zones de Pla Educatiu d’Entorn (PEE). Avui, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha visitat les activitats d’un d’aquests casals. Concretament la sortida que ha fet pel Centre de la ciutat el grup d’Esplai La Masia.

casalsTal com ha explicat Berlanga, “per al Govern de Sabadell, el lleure és un element clau per a l’èxit educatiu. És per això que, entre altres iniciatives, vam impulsar l’any 2015 la creació de places gratuïtes als casals, que aquest any continuen i que aquest Nadal estan fent possible la participació de 340 infants i joves en situació desafavorida en activitats de lleure”.

Les places dels casals de Nadal finançades íntegrament per l’Ajuntament són gratuïtes per a les famílies i l’administració local hi destina més de 16.600 euros. Els participants han arribat a proposta de la Regidoria d’Acció Social, segons les famílies a les quals dóna atenció i seguiment.

Les entitats de lleure que, en el marc dels casals impulsats per l’Ajuntament, ofereixen places per a infants i joves d’entre 3 i 16 anys en situació de dificultat són: Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, Associació Esportiva Can Deu, Fundació Privada Idea (Gell Pandora), Grup d’Esplai La Baldufa Can Puiggener, La Masia de Sabadell Grup d’Esplai, Ludoteca Margarida Bedós Assoc. Educ. i Secunde Associació Juvenil per a l’Animació.