PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Govern proposa imposar una sanció al promotor d’unes obres executades al Despatx Coromines

Les obres constitueixen una infracció urbanística molt greu...

Les obres constitueixen una infracció urbanística molt greu

Al Ple municipal del 26 de gener es portarà a votació dels grups municipals la imposició d’una sanció urbanística al promotor d’unes obres que es van fer al Despatx Coromines, després que es detectés la comissió d’una infracció urbanística molt greu.

Els fets es van conèixer durant l’estiu del 2015, quan els serveis tècnics municipals van detectar la comissió d’una infracció urbanística molt greu en l’àmbit del Despatx Coromines –conjunt d’edificacions situades al carrer de Sant Feliu davant la plaça del Gas–. La infracció va consistir en l’enderroc d’un dels edificis protegits, tot i que es mantenia la façana estintolada, i en l’execució d’una estructura d’obra nova.

Aquest edifici es troba protegit, atès que el planejament urbanístic municipal el reconeix com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb un nivell de protecció volumètric que no permet que s’enderroqui.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que “el Govern municipal vol reprendre i impulsar els procediments sancionadors urbanístics com a procediment d’exercici obligatori en el marc dels procediments de protecció de la legalitat urbanística. Per protegir de forma adequada el patrimoni de la ciutat i posar en valor el planejament urbanístic, perseguirem amb perseverança les actuacions que constitueixin infraccions urbanístiques de caràcter greu”.