PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Xerrada informativa sobre les clàusules abusives de les entitats financeres, el dilluns 23, al Casal Pere Quart

Tindrà lloc el proper dilluns 23 de gener, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart...

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell, amb el suport de l’àrea de Consum de la Diputació de Barcelona, ha organitzat una sessió informativa sobre les clàusules abusives imposades per les entitats financeres, que tindrà lloc el proper dilluns 23 de gener, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. L’acte està adreçat al públic en general i en especial a les persones afectades directament.

Sota el títol “Reclamacions per les clàusulessòl hipotecàries i d’altres clàusules abusives”, a càrrec del tècnic jurídic de la Unió de Consumidors de Catalunya, Raimon Margalef, es detallaran les vies de reclamació de què es disposen, arran de les recents sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que obliguen els bancs espanyols a retornar íntegrament els diners cobrats per l’aplicació de les anomenades ‘clàusules terra’. En la mateixa línia, el Tribunal Suprem espanyol, ha declarat nul·les, per abusives, les clàusules relatives a les despeses d'obertura de les hipoteques.

La sessióservirà també per assessorar i resoldre dubtes a aquestes persones, tant pel que fa a les clàusules terra com les que tenen a veure amb les despeses d’obertura de les hipoteques.

Obrirà l’acte la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Consum, Marisol Martínez. Sobre aquest tema, la regidora ha explicat que "els bancs han vulnerat els drets dels consumidors, cobrant-los el que no corresponia. A més, l’acord extrajudicial del govern de l’estat facilita als bancs cert “mercadeig” amb els afectats, amb la qual cosa caldrà estar molt atent. L’Ajuntament de Sabadell estarà en tot moment al costat de la ciutadania i per això facilitem totes les eines al nostre abast perquè aquestes persones puguin fer les reclamacions pertinents”.