PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Estruch inicia la temporada amb dos espectacles de circ

Es tracta d’Udul, de Los Galindos, i Carena, de La Corcoles...

Es tracta d’Udul, de Los Galindos, i Carena, de La Corcoles, que es podran veure gratuïtament el divendres 27 al recinte de Ca l’Estruch

El proper divendres 27 de gener, L’Estruch acollirà dos espectacles de circ gratuïts i per a tots els públics. Udul, de Los Galindos, es podrà veure a les 9 del vespre a la Iurta –la carpa que la companyia té instal·lada al pati de Ca l’Estruch–. El muntatge es troba en procés de creació i la companyia fa una residència creativa a L’Estruch, des del 16 de gener i fins al 12 de febrer. Després d’Udul, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir de Carena, una producció de la companyia La Corcoles representada per la funambulista Mariona Moya, aquesta vegada dins la Vela de l’Estruch.

Udul, de Los Galindos Udul

En aquest espai es podrà descobrir paisatges emocionals on l'encontre i la desavinença conviuran amb la falsa cortesia, l'ego, la crueltat i la por. Un temps de joc i de vivència. Circ d'entranya, visceral i simple. Els personatges són els protagonistes d’una seqüència de situacions que reescriuen amb tenacitat, amb convenciment, amb naturalitat, més enllà del conflicte o l'entesa; perseveraran a desencallar les situacions fins a vendre's a qualsevol preu per continuar existint, si cal, fins a la hilaritat.

Udul (Crit llarg de veritats incontrolables) és el nom provisional de l’espectacle en què Los Galindos estan treballant. En aquesta creació, Bet Garrell i Marcel Escolano han fet una primera recerca de matèria escènica i a partir d’aquí estan dibuixant l’espectacle amb l’ajuda de diverses col·laboracions, com per exemple la d’Anna Pascual en relació amb el treball a pista, Roberto Magro amb la dramatúrgia de circ, Enric Ases amb la dramatúrgia actoral, Roser Tutusaus com a ajudant de coreografia i moviment o Kiku i Yvonne Miralle en la banda sonora.

Tot i treballar en el projecte des del 2015, al 2016 van començar l’etapa de residències de creació. Fins avui, que Los Galindos s’han instal·lat a L’Estruch, ja han fet dos estades de creació a Mataró. En els propers mesos tenen previstes fins a 8 noves residències, entre les quals al Territori Creatiu de Tàrrega, a la Central del Circ de Barcelona o a l’Ax Animation d’Ax les Thermes, França.

CarenaCarena, de La Corcoles

Carena, de la companyia La Corcoles, és un solo creat i interpretat per l’artista Mariona Moya. És fruit de la recerca personal sobre el propi llenguatge i sobre la desconstrucció de la forma i figura del funàmbul tal com s’ha conegut i tractat tradicionalment. Explorant la coexistència entre la funàmbula i el seu element indispensable: el balancier, així com de la intervenció dels dos en l’espai, la reacció del propi cos i l’evident repercussió d’emocions.

La Corcoles és una companyia nascuda l’any 2010 a Girona i fusiona el circ, la dansa i el teatre de carrer amb la voluntat de desenvolupar un llenguatge personal i minimalista. El 2014, va centrar el focus en l’art del funambulisme i Mariona Moya va iniciar la seva formació en aquesta disciplina amb el mestre Denis Josselin, a Normandia, i a l’Escola de Circ Ecbru, a Brussel·les. Aquest va ser el punt de partida de Carena, que actualment està treballant també a partir de residències de creació i que va ser presentat per primera vegada al festival de la capital belga HOPLA!Fest.