PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Quatre instituts acullen enguany la Maleta de les Famílies, per ajudar pares i mares en l’acompanyament dels fills cap als ensenyaments postbligatoris

Les activitats s’integren dins l’estratègia municipal Sabadell Orienta...

Les activitats s’integren dins l’estratègia municipal Sabadell Orienta, que fomenta l’orientació acadèmica i professional per, entre altres objectius, reduir l’abandonament escolar prematur Ferran Casablancas23

Amb l’objectiu de donar suport als pares i mares que acompanyen els fills i filles en la transició cap als estudis postobligatoris, durant el curs s’estan portant a terme diferents accions d’orientació englobades dins l’anomenada Maleta de les Famílies. Aquest és el segon any que l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereix aquest recurs als centres de secundària per complementar la tasca d’orientació que els centres ja porten a terme. El curs 2016-2017, hi participen els instituts Ferran Casablancas, Pau Vila, Sabadell i Vallès.

D’aquesta manera es vol contribuir a reduir l’abandonament escolar prematur en el primer any de l’educació postobligatòria; fomentar el paper cabdal de les famílies en l'acompanyament dels fills i filles i potenciar la xarxa de col·laboració entre l’administració i els centres educatius. El projecte es basa en una experiència implementada a França, considerada com a bona pràctica per la Comissió Europea i que ha generat impactes molt destacats en les taxes d'abandonament escolar prematur d’aquest país.

Es preveu tres tipus d’accions: la primera és una xerrada oberta per a les famílies d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles de grau mitjà de cada institut, amb l’objectiu de trencar estereotips i mostrar el ventall d’opcions d’itinerari educatiu i professional. La segona acció consisteix a organitzar tallers participatius per a algunes famílies d’alumnes de 4t d’ESO per aprofundir en els aspectes bàsics introduïts a les xerrades. Finalment, per cloure l’activitat s’impulsen una sèrie de tutories individualitzades amb famílies i alumnes.

A hores d’ara ja s’han portat a terme les xerrades per a famílies als centres i els tallers participatius i entre aquest mes i l’abril es realitzaran les tutories individualitzades.

Sabadell Orienta

La Maleta de les Famílies queda englobada aquest curs entre les accions que integren la nova estratègia municipal Sabadell Orienta, que treballa per fomentar l’orientació acadèmica i professional per, entre altres objectius, reduir l’abandonament escolar prematur –entès com el percentatge de persones d’entre 18 i 24 anys que, com a màxim, ha acreditat l’educació secundària obligatòria i no continua amb els ensenyaments postobligatoris–.