PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Govern impulsarà una escola de formació de ràdio vinculada a Ràdio Sabadell

Unes jornades de treball debatran el nou model de l’emissora...

Unes jornades de treball debatran el nou model de l’emissora

Es treballarà conjuntament amb el personal treballador per resoldre el conflicte laboral

El Govern municipal ha dissenyat una estratègia per traçar el model de futur de Ràdio Sabadell, fonamentada en tres línies d’actuació amb l’objectiu de comptar amb un mitjà de comunicació municipal modern i de qualitat. Aquestes línies passen per la resolució del conflicte laboral amb els professionals, la redefinició del model d’emissora actual, l’impuls a les eines digitals i la creació d’una escola de formació de ràdio, vinculada a la universitat i a l’àmbit professional.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, que ha assumit recentment la responsabilitat d’Eines Comunicatives, ha presentat avui aquestes noves línies d’intervenció.

Escola de formació

Una d’aquestes noves estratègies en la política de Comunicacions Audiovisuals de Sabadell inclou donar impuls a les noves eines de digitalització de l’emissora (per exemple avui s’ha publicat el nou web) o una escola de formació de ràdio a la ciutat, entenent que un dels actius més important de Ràdio Sabadell ha estat sempre la formació i exportació de grans professionals.

Tal i com ha explicat Marisol Martínez “des dels seus inicis Ràdio Sabadell ha esdevingut una escola per a molts dels professionals de prestigi que avui escoltem i veiem a ràdio i televisió. Estem en converses amb el món universitari i amb organismes com el Col·legi de Periodistes per establir convenis de col·laboració i fer del projecte un referent de país”.

Una altra línia d’actuació passa per obrir un procés de debat intern i també extern sobre el model d’emissora municipal que ha de ser Ràdio Sabadell. Per dur a terme aquest debat, que ha d’implicar els professionals de la ràdio, però també professionals del periodisme de la ciutat i també la ciutadania, s’ha previst organitzar, durant els propers mesos, unes jornades de treball i debat.

En aquestes trobades es volen plantejar qüestions com ara: quins són els reptes comunicatius a la ciutat de Sabadell, quin paper hi juguen els mitjans públics i, específicament, les ràdios locals, i quin model d’emissora ha de ser Ràdio Sabadell. L’objectiu és que aquest nou model es pugui plasmar en la nova programació de la propera temporada.

Conflicte laboral

D’altra banda, el Govern municipal abordarà el conflicte laboral de Ràdio Sabadell treballant conjuntament amb els treballadors i treballadores per definir una relació de llocs de treball, així com classificar les funcions, responsabilitats, salaris i complements que corresponen a aquesta relació. La tinenta d’alcalde ha assenyalat que “anem a canviar inèrcies errònies del passat, que han durat massa anys, i anem a posar fil a l’agulla per resoldre aquesta situació. La resoldrem amb voluntat de totes les parts”.

Aquesta definició ajudarà a endreçar la plantilla de l’emissora i, també, a iniciar una segona fase, on es podrà analitzar l’equiparació a les condicions laborals dels treballadors municipals, en una taula de negociació.