PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Joves europeus d’intercanvi treballen a Sabadell la crisi migratòria de les persones refugiades

Nou intercanvi juvenil Walking with refugees...

campament 1

campament 2

campament 3

Una trentena de joves europeus estan participant durant tota la setmana a Sabadell en el nou intercanvi juvenil Walking with refugees, que pretén, per mitjà de diferents sessions de treball, sotmetre a debat la crisi migratòria de les persones refugiades. L’experiència és una iniciativa del Taller d’Art, Cultura i Creació i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

Els participants són joves provinents de Catalunya, Grècia, Bulgària, Eslovàquia, Romania, Lituània i Itàlia i estan experimentant i coneixent amb diferents activitats la situació de vulneracióque pateixen aquelles persones que es veuenforçades a abandonar les seves llars.

Durant les sessions de treball, el grup de joves està fent un recorregut pel viatge que emprenen les persones refugiades i les causes que els emporten a iniciar-lo. L’objectiu és que intentin posar-se en la pell d’aquestes persones participant en activitats, debats i espais de pensament. De manera paral·lela s’estan treballant emocions i situacions de denúncia per mitjà de dues vessants artístiques: els audiovisuals i el graffiti.

Visita d’un refugiat

Durant aquest matí la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, i en Hussam, refugiat sirià, han visitat el grup de jovesa l’Oficina de Sabadell Atenció Jove. Segons Ferràndiz “és importat que un grup tant divers de joves faci visible i intenti buscar solucions al conflicte”. Durant la sessió s’ha sotmès a les preguntes dels joves i ha remarcat la impo

rtància de sensibilitzar la ciutadania.

En Hussam, refugiat sirià que va arribar fa cinc mesos a Barcelona, ha explicat també com va ser el seu viatge des que es va veure obligat a fugir de casa. El jove de 25 anys s’ha mostrat agraït al grup en per la seva conscienciació i interès en aprofundir sobre la greu crisi que estan patint les persones refugiades

Graffiti final

Els i les joves han est

at els encarregats d’expressar, amb les arts plàstiques, els aprenentatges i posició que prenen sobre la problemàtica. En última instància, les seves opinions i sentiments quedaran plasmats, el dilluns 27 de març, en un gran graffiti, ubicat al carrer de Sant Feliu, al costat de la plaça del Gas, obra de l’artista graffiter Hono.

Les activitats del Walking with refugees, finançat pel programa Erasmus+, es duen a terme a diferents espais de la ciutat com el Molí de Sant Oleguer, l’Espai Jove de Can Rull, l’Oficina Sabadell Atenció Jove, el Casal Pere IV o l’Estruch.