PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Trobada entre Ajuntament i Generalitat per avançar en la coordinació de polítiques socials adreçades a la infància i joventut

Aquesta visita va servir també per avançar en la coordinació dels espais d’atenció...

Representants de la Generalitat de Catalunya van visitar ahir el nou Centre Obert de Merinals, on els va rebre el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i altres representants municipals. La delegació va tenir l’oportunitat de conèixer més a fons aquest nou equipament, que l’Ajuntament va obrir al gener a la Casa dels Pins, visitacasapinsel setè en funcionament de la xarxa de centres oberts de titularitat municipal a la ciutat.

La trobada va comptar amb l’assistència de la responsable d’Implantació territorial de foment de la inversió de la Generalitat, Laura Agud; i la de Projectes Estratègics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Meritxell Benedi.

També van estar presents el president de l’Associació Juvenil Esquitx -entitat que gestiona l’equipament-, Albert Franch; i el director general de l’Associació, Sergi Asensio.

Aquesta visita va servir també per avançar en la coordinació dels espais d’atenció socioeducativa destinats a infants i joves, abordant temes com ara el finançament d’aquests serveis, les inversions i projectes de futur, per exemple.

És en aquest sentit que, en paraules de Fernàndez, “des del Govern de Sabadell prioritzem els programes d’atenció a la infància i adolescència, especialment la més vulnerable, partint de projectes com aquests espais d’intervenció comunitària. És per això que cal destacar la complicitat entre la Generalitat i l’Ajuntament per avançar en l’assoliment d’aquests objectius”.  

Un nou model de servei d’intervenció socioeducativa

El nou centre de Merinals s’emmarca en el nou model de Servei d’Intervenció Socioeducativa (centres oberts), que suposa no només una ampliació del nombre d’aquests serveis a Sabadell, sinó també del tipus de cobertura, ja que quan completi el seu desplegament, atendrà infants i joves de fins a 18 anys i també comptarà amb serveis de suport i intervenció amb famílies.

Els Serveis d’Intervenció Socioeducativa són espais destinats a infants i adolescents que, a proposta dels educadors socials, reben un suport específic per estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits i responsabilitats personals i socials, així com també millorar els vincles familiars o comunitaris.

Són espais d’acollida física i afectiva, on es desenvolupen, sota criteris socioeducatius, activitats de la vida quotidiana en sortir de l’escola: berenar, preparar tasques escolars, treball d'hàbits d'higiene i alimentació, jugar, etc. En tots els casos, la intervenció – de caràcter personalitzat – té en compte la situació i etapa en què es troba l’infant o adolescent atès.