PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
HABITATGE

Sabadell obre una nova via de subvencions per dignificar les escales de comunitats veïnals amb dificultats socioeconòmiques

Els ajuts es destinaran als àmbits de la Llei de Barris...

El Ple municipal va aprovar ahir les bases per atorgar les subvencions municipals que permetran millorar elements comuns de vestíbuls i escales de comunitats de veïnatge desestructurades. Les subvencions es destinaran als àmbits inclosos a la Llei de barris (Can Puiggener, Torre-romeu, Espronceda, Campoamor, les Termes i la Creu de Barberà). El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que “la situació de complexitat social i econòmica dels que es van beneficiar de la Llei de Barris no ha millorat arran de la crisi”. Per aquest motiu “ara es fa una aposta ferma per continuar atenent aquestes comunitats i donar resposta a les seves necessitats, per poder ajudar-les en la dignificació dels espais comuns”.

L’Ajuntament fa un seguiment continuat de les comunitats, amb una atenció especial a les més desestructurades. Fruit d’aquest treball s’han detectat necessitats bàsiques, com recuperar els espais comunitaris. Segons Serracant, “ara el Govern municipal fa un pas més, per apoderar la ciutadania que viu a les comunitats més necessitades, amb l’objectiu de dignificar els espais de convivència, que sense les millores es continuarien degradant perquè aquestes persones no poden fer front a la despesa que comporta”.

Subvenció innovadora

Les actuacions que es subvencionaran són millores a vestíbuls i escales, com instal·lació o arranjament de bústies, pintura de l'escala, enrajolat, canvi de vidres o finestres, llums, baranes, instal·lació de porta d'entrada o d’intèrfons, entre altres. Es tracta de treballs exempts de llicència d’obres. Serracant ha destacat que “aquesta és una subvenció innovadora, perquè vincula la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant amb les característiques del conjunt del veïnat”.

Per poder accedir a la subvenció, cal que la persona que ho sol·liciti i la meitat, com a mínim, dels propietaris acompleixin uns requisits socioeconòmics de vulnerabilitat, com tenir uns ingressos que no superin 2,5 vegades l’IRSC –que és l’indicador de prestacions socials de caràcter econòmic de Catalunya–. L’Ajuntament farà una valoració de la comunitat per assegurar que acompleix determinats requisits relacionats amb aspectes com l’organització, l’economia, la convivència i la conservació de l’edifici, entre altres.

240 comunitats ateses

L’Equip de Suport a Comunitats del servei d’Habitatge va atendre l’any passat un total de 240 comunitats. D’aquestes, 147 s’atenien per primer cop i 93 eren atencions que continuaven d’anys anteriors.

Bona part dels casos (155) van necessitar un acompanyament integral, que va des de la constitució de la comunitat de propietaris fins a la gestió d’impagaments o de l’organització interna. Entre les principals demandes hi ha també la solució de problemes de convivència i la necessitat de rehabilitació, entre d’altres.

Les bases es poden descarregar aquí.

CONTACTE

  • Servei d’Habitatge
    C/ del Sol, 1
    Tel: 937453165
  • Sabadell Atenció Ciutadana d’Urbanisme
    C/ del Sol, 1, 3r
  • Servei d’Atenció ciudadana
    Tel. 010
  • Oficina Local d’Habitatge
    C/Blasco de Garay, 17  
    Tel. 93 745 79 10
  • Serveis Socials Bàsics Territorials (ubicats als Centres d’Atenció Primària de salut)
  • Servei d’Urgències i d’Emergències Socials
    Plaça del Gas, 2
    Tel. 937264700