PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament destina aquest curs 222 mil euros a l’atenció de les Necessitats Educatives Especials

S’ha introduït un educador de suport a les escoles bressol i es posarà en marxa un espai d’estimulació multisensorial...

Amb la voluntat de treballar per l’equitat i per una educació inclusiva, adequant els recursos a les necessitats i ritme de cada infant, l’Ajuntament destina aquest curs 222.000 euros a l’atenció de les Necessitats Educatives Especials (NEE). Les principals accions passen per la introducció d’un educador de suport a totes les escoles bressol municipals, subvencions per als casals d’estiu amb infants amb NEE i l’adequació d’un nou espai d’estimulació multisensorial que es posarà en funcionament el curs vinent a l’Escola Bressol Municipal Espronceda.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “per avançar cap a l’equitat i l’èxit educatiu, entenem que cal donar suport especialitzat perquè cadascú pugui aprendre a la seva manera i al seu ritme. És per això que, en la mesura que podem, des de la Regidoria destinem recursos a l’atenció dels infants amb necessitats educatives especials”.

A la introducció d’educadors de suport a les escoles bressol municipals, l’Ajuntament destina aquest curs un total de 167.500 € i se n’atorgaran 33.000 en subvencions a casals d’estiu en què participin infants amb NEE.

Així mateix, aquesta setmana, la Junta de Govern Local ha acceptat una subvenció de la Diputació de Barcelona de 21.500 €, que serviran per adequar i dotar de material el nou espai d’estimulació multisensorial de l’Escola Bressol Espronceda. L’aula formarà part d’un projecte pilot en el qual participaran diferents municipis de la província vinculat a l’atenció precoç de les Necessitats Educatives Especials. L’espai disposarà d’un equipament intensiu d’imatge, llums, so i mobiliari de suport que s’utilitzarà en el marc d’un programa d’estimulació sensorial i seguint un projecte didàctic per reforçar les diferents capacitats d’aprenentatge.

La nova aula comportarà un avenç en l’atenció dels infants de 0 a 3 anys amb NEE del conjunt de la ciutat i també un recurs més de suport educatiu a la resta d’infants, amb l’objectiu de reforçar les competències en aquesta etapa educativa.

També en relació amb les Necessitats Educatives Especials, s’està promovent la formació dels professionals. En aquest sentit, i en el marc de la Xarxa 0-3, entre el març i el maig s’està portant a terme una nova edició del curs Infants amb NEE: detecció i actuació a l’aula, organitzat pel Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Parc Taulí. Servei de Medicina Pediàtrica; la Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP). Amb l’acció es vol facilitar la detecció dels signes d’alerta de diferents trastorns del desenvolupament, il·lustrar sobre estratègies i pautes d’actuació i també sobre com es pot donar suport als pares i mares en tot el procés. Entre els assistents al curs figuren els professionals de les escoles bressol municipals de la ciutat.