PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Escola Illa porta una exposició de gravats a l’Acadèmia de Belles Arts, amb motiu dels 80 anys del Guernica de Picasso

Organitzada amb motiu dels 80 anys del Gernika de Picasso

gernika“Guernica avui. Gravats de protesta” és la nova exposició de l’Escola Illa a l’Acadèmia de Belles Arts, organitzada amb motiu dels 80 anys del Gernika del pintor Pablo Picasso. La mostra exposa gravats sobre quinze visions personals i artístiques escollides per l’alumnat del 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració i realitzades al taller de gravat de l’Escola. L’exposició, inaugurada ahir al vespre, es podrà visitar fins al 20 de maig.

La mostra parteix de la base que, pel que es fa al Guernica, s’explica que Picasso va desblocar la seva inspiració per a l’encàrrec rebut per la Segona República quan un matí, en llegir el diari, es va trobar amb les imatges del bombardeig. De la mateixa manera, als diaris actuals continuem trobant desastres i conflictes, dels quals parlen els gravats exposats. Situacions com els nens soldat, el racisme, la destrucció del patrimoni, la xenofòbia, la contaminació, el maltractament animal, etc., que es mostren des de la visió personal i la llibertat creativa, de la mateixa manera que Picasso va parlar del bombardeig de Guernica.

Els diferents gravats s’han fet per diversos processos com la linografia i les tècniques calcogràfiques, com la punta seca, conjuntament amb el collage parcial o la il·luminació manual pel mateix artista. Les matrius són planxes de linòleum, cartró o metacrilat. Totes aquestes tècniques s’han aplicades a les diferents matrius, s’han entintat i s’han passat pel tòrcul, fins a trobar la imatge final.