PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament lidera la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor amb 38 empreses creades durant el primer trimestre

L’Ajuntament de Sabadell encapçala el rànquing de Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de Barcelona...

Sabadell ocupa el primer lloc dels punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per a crear un negoci en 48 hores

L’Ajuntament de Sabadell encapçala el rànquing de Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de Barcelona, en haver facilitat la creació de 38 empreses (31 autònoms i 7 Societats Limitades) durant el 1r trimestre de 2017. El consistori es va donar d’alta com a PAE a finals de 2014fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol i des de llavors 205 empreses s’han creat amb el suport d’aquest servei.

Aquesta xifra situa Sabadell en el cinquè lloc del rànquing acumulat entre tots els PAE des de 2009 a 2017.

La Diputació de Barcelona elabora aquesta relació sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores. En aquests moments, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i a l’Autònom de Sabadell, el Centre de Promoció Empresarial i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta es poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, amb les diferents administracions implicades, segons el tipus d’empresa.

Això implica un estalvi de temps i permet crear l’empresa en 48 hores. En canvi, presencialment es pot necessitar fins a 40 dies. Una altra avantatge d’aquesta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El propi personal tècnic municipal que atén a la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar l’alta d’activitat si es desitja.

Simplificar tràmits

L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques: Societats de Responsabilitat Limitada (SL), Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), Treballador Autònom, Emprenedor/a de responsabilitat limitada, Societats Civils i Comunitats de Béns. Més de la meitat de les activitats empresarials que s’inicien a Catalunya són d’aquest tipus. Per altres formes jurídiques, com ara Cooperatives o Laborals, cal seguir els tràmits reglamentaris.

La tramitació es porta a terme mitjançant la complementació del Document Únic Electrònic (DUE) que inclou tota la informació per a crear i tramitar una societat. Les persones que ho desitgin també poden accedir a través d’Internet a la plataforma telemàtica a través de la xarxa CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas) i omplir el DUE, sempre que es disposi de Certificat Digital, sinó és obligatori adreçar-se a un Punt PAE.

Amb integració a la xarxa de Punts PAE, l’Ajuntament de Sabadell amplia els seus serveis en la línia de les recomanacions de la Directiva europea que fixa com a objectiu l’eliminació d’obstacles legals i administratius per incrementar l’activitat empresarial. De fet, la Generalitat va atorgar al 2013 una menció especial a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de Sabadell com a Millor Pràctica de les Administracions Públiques Catalanes.