PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Segona Fira d’Economia Social i Solidària i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, a l’entorn del Mercat Central

 

 Una trentena d’expositors participen el dissabte 27 a de maig, a partir de dos quarts d’onze del matí, a la segona edició de la Fira d’Economia Social i Solidària i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, disposada a l’entorn del Mercat Central. L’activitat està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

La mostra pretén donar a conèixer aquest sector que permet generar ocupació de qualitat i prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia. Els participants són cooperatives de treball, entitats sense afany de lucre o iniciatives d’inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió, entre altres, i exposen els seus productes i serveis en diferents parades.

Paral·lelament, durant tot el dia s’organitzen un conjunt d’activitats per a tots els públics, com jocs, tallers, teatre, música i un dinar popular. Destaca a les 12 del migdia, la taula rodona “Consumim en Cooperatiu. Cap on anem?”, que busca potenciar un debat sobre els grups de consum i el seu futur desplegament. La taula compta amb la participació de PiC Vallès i les cooperatives Candela i la Magrana Vallesana.


Activitats prèvies a la Fira

Aquesta setmana s’estan fent algunes activitats prèvies a la Fira com la projecció el passat dilluns, al Casal Pere Quart, del documental “Mami, ya sé dónde está el dinero”, d’Arturo Cisneros, i que va comptar amb la presència de Francesc Mateu, director d’Oxfam Intermón a Catalunya. D’altra banda, ja s’ha fet una activitat de debat sota el títol “Habitatge cooperatiu, trencant les regles del joc, construint comunitat”.
La Fira és l’acte central del cicle “Enreda’t, viu en cooperatiu!” impulsat per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès, de la mà del Teler cooperatiu i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i una cinquantena d’entitats de la ciutat. L’Ateneu Cooperatiu és un dels 10 ateneus que s’han creat a Catalunya en el marc del programa Aracoop, a partir d’una iniciativa de la Direcció General de Cooperatives, Tercer Sector i treball autònom.

 

>> Més informació sobre el Fira d’Economia Social i Solidària