PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Les noves sortides professionals de la indústria 4.0

Taller pràctic d’assessorament per accedir a llocs a treball vinculats al canvi tecnològic de les empreses...

Taller pràctic d’assessorament per accedir a llocs a treball vinculats al canvi tecnològic de les empreses workshopil

L’Ajuntament de Sabadell organitza el taller gratuït “Indústria 4.0 i nous perfils competencials” el proper 28 de juny entre 10 i 13h al Vapor Llonch. L’objectiu de l’activitat, obert a persones en situació d’atur, és acompanyar en el descobriment de les noves oportunitats de feina que s'obren amb la irrupció de la indústria 4.0.

Aquest concepte s’utilitza per descriure una visió de la fabricació informatitzada i amb tots els seus processos interconnectats. La indústria 4.0 s'espera que sigui capaç d'impulsar canvis al mateix nivell de la primera revolució industrial a vapor, la producció en massa de la segona i l'electrònica i la proliferació de la tecnologia de la informació que ha caracteritzat la tercera. En l’àmbit laboral, diferents professions, com personal tècnic de logística o muntador industrial, s’hauran d’adaptar a la introducció de la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la impressió 3D o la robòtica col·laborativa.

Durant el taller s’explicaran diferents oficis i quines són les competències professionals d'èxit associades a cadascun. Posteriorment es faran dinàmiques individuals i grupals d'identificació de competències personals per esbrinar quins perfils professionals són els més adequats per a cadascú. A més, es donaran els instruments per cercar els centres i programes on poder completar el currículum per accedir a llocs a treball vinculats al progressiu canvi tecnològic de les empreses. El taller, a més d’ estar impartit per personal especialitzat, hi assistiran, també, persones que han tingut èxit professional que enriquiran la dinàmica amb els seus testimonis.

Les inscripcions es poden fer per mitjà d’un formulari a www.sabadelltreball.cat. Les places són limitades. Per a més informació es pot adreçar un correu electrònic a sabadelltreball@ajsabadell.cat o trucar al telèfon 93 745 31 61.

Programa Indústria 4.0

Aquest taller s’emmarca en un programa més ampli de foment de la indústria 4.0 que desenvolupa l’Ajuntament. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha avançat avui alguns dels projectes que es porten a terme, en el marc de la jornada organitzada per la Fundació per la Indústria “Transferència de tecnologia i innovació Claus per l’industria 4.0”.

Així, l’alcalde ha destacat els passos del Govern municipal relacionats amb l’estratègia d’especialització intel·ligent, amb accions d’acompanyament i suport a més de 200 empreses, durant el 2017, treballant la innovació amb l’objectiu de ser més competitives. També ha assenyalat d’altres accions, en col·laboració amb centres tecnològics i de recerca.

En el mateix context ha destacat el lideratge de la ciutat –de forma supralocal amb Barberà, Sant Quirze i Castellar- en el projecte RIS3CAT, per determinar i definir l’especialització més adequada del teixit industrial d’aquest territori i fer-lo, per tant, més competitiu i resistent.