PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Llum verda al projecte de millora de l’accés de la població als Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA)

L’Ajuntament de Sabadell i diferents agents col·laboradors han començat a treballar en la concreció de projecte de millora de l’accés de la població...

DEAL’Ajuntament de Sabadell i diferents agents col·laboradors han començat a treballar en la concreció de projecte de millora de l’accés de la població als desfibril·ladors de la ciutat, tant des del punt de vista de la ubicació dels dispositius com de coneixement de la seva utilització.

La setmana passada, el regidor de Salut, Ramon Vidal, va mantenir una trobada amb les diferents entitats col·laboradores, on es va coincidir en la necessitat de començar a treballar en el projecte. Aquests organismes són el SEM, la Fundació Brugada, el Rotary Club, Barcelona Salut i l’Associació de Farmacèutics, que s’han compromès a la definició d’aquest projecte per a Sabadell.

La millora de l’accés als desfibril·ladors es treballarà en dues vessants. Per una banda, amb l’elaboració d’un projecte per a racionalitzar-ne la ubicació i procedir a situar equipaments a la via pública. I d’una altra, promovent, en col·laboració amb els agents econòmics locals, programes de sensibilització i formació en la ressusitació cardiopulmonar amb DEA.

Actualment vint-i-tres equipaments de la ciutat disposen d’aparells desfibril·ladors (i de personal que hi treballa i que està format en Ressuscitació Cardiopulmonar amb Desfibril·lador Extern Automàtic), entre ells tots els mercats municipals. Actualment s’està treballant per dotar amb vint-i-set dispositius les unitats mòbils de la Policia Municipal i formar als agents.

Mapa de desfibril·ladors municipals, d'equipaments esportius i dels centres d'atenció primària.