PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El treball Exoplanetes: cercant nous mons, d’una alumna de l’Escola Pia, guanya la 16a edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon

Al certamen s’han presentat enguany 37 treballs d’alumnes de 17 centres educatius de Sabadell i Sant Quirze del Vallès

Avui, s'han lliurat els premis Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca d’alumnes de batxillerat. L’acte ha tingut lloc a l’auditori de la Fundació Bosch i Cardellach (c. de la Indústria, 18) i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga; el director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Fernando García; la directora del Centre de Recursos Pedagògics (CPR) del Vallès Occidental, Núria Caballeria; la vicesecretària de la Junta directiva de la Fundació Bosch i Cardellach, Eulàlia Tatché, i el fill de Montserrat Miró, Cristòfol Torra.

Al certamen s’han presentat enguany 37 treballs d’alumnes de 17 centres educatius de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Entre aquests, el jurat ha atorgat tres premis i ha reconegut dos treballs finalistes. El primer premi s’ha concedit a Exoplanetes: cercant nous mons, realitzat per Maria Bertolín, de l’Escola Pia Sabadell.

Organitzats per la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental I (Sabadell-Sant Quirze del Vallès) i l'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze, els premis tenen com a objectiu potenciar els treballs de recerca de batxillerat i reconèixer l'esforç fet per l'alumnat i el professorat, tot projectant aquests treballs a la societat més propera.

A l’hora de valorar els projectes, s’ha tingut en compte la relació dels treballs amb les ciències socials, les llengües, l'àrea artística, l'educació física, les ciències experimentals, el medi ambient, la tecnologia i les matemàtiques. Així mateix, per a la concessió de guardons s’ha considerat la correcció científica en el tractament dels temes –claredat en el plantejament de la hipòtesi o objectius inicials, en l’exposició de conclusions i correspondència entre plantejament inicial i conclusions–, la presentació del treball –estructura, ús adequat de la llengua, etc.–, i les capacitats desenvolupades per l’alumnat en l’elaboració del treball –capacitat de síntesi, valoració crítica, creativitat, fonts d’informació...

El jurat l’han format representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Departament d’Ensenyament, del professorat de secundària, dels ajuntaments de Sabadell i Sant Quirze del Vallès, de la Fundació Bosch i Cardellach, el CRP i Cristòfol Torra, fill de Montserrat Miró.

Montserrat Miró i Marimon

Amb el nom de la convocatòria, es vol retre homenatge a la memòria de Montserrat Miró i Marimon, reconeguda pedagoga, la qual, des de molt jove, es va vincular a Sabadell, on va formar la seva família, hi va viure i hi va treballar. Va ser professora al Col·legi de Batxillerat, a l’Escola Pia i va exercir de directora de l’Escola de Secretariat del CICF. A partir de l’any 1962, va centrar la seva tasca a l’Escola Sant Nicolau.

Premis

Al certamen s’atorguen tres premis per als alumnes guanyadors, consistents en beques per a la matrícula d'estudis, dotades per la Fundació Bosch i Cardellach. L’Ajuntament premiarà els finalistes amb vals per a llibres. Tots els nois i noies rebran un diploma de participació.

El veredicte del jurat ha estat el següent:premismiro20

FINALISTES

Dayana Mayorga Moreno

Aida Navarro Madrona

Pel treball: Implicació dels zoos en la conservació i el benestar dels animals

Tutor: Josep Lluís Cortés

Institut Jonqueres

Pau Martí Felip

Aitor Carrasco Camarero

Juan Francisco Hervás Muñoz

Pel treball: Transport del futur

Tutor: Marcel Torras Bajona

C.S. Jaume Viladoms

Tercer premi:

Clàudia Mas Carulla

Pel treball: Glosant es pot glossar?

Tutor: Roc Casagran

A.P. Sant Nicolau

Segon premi:

Álex Cruzado Reyes

Pel treball: Supervivents de la molsa

Tutora: Assumpta Abellar Mondejar

Institut Arraona

Primer premi:

Maria Bertolín

Pel treball: Exoplanetes: cercant nous mons

Tutora: Àngels Tabero

Escola Pia Sabadell

 

Blog per consultar els treballs de recerca