PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La formació musical s’estén als barris amb les noves seus de l’Escola Municipal de Música del sud i del nord

El nou projecte inclou també una nova seu de l’Escola i Conservatori al Centre...

 

infografia escola musica provisional juny 2017El nou projecte inclou també una nova seu de l’Escola i Conservatori al Centre

Es treballarà en coordinació amb els centres educatius i les entitats de l’entorn

Després de mesos de treball analitzant la situació actual dels estudis musicals de caràcter públic a Sabadell, avui l’Ajuntament ha presentat un pla per estendre la formació musical a la ciutat. El projecte preveu tres noves seus per a l’Escola Municipal de Música –una al nord, una al sud i la renovació de la del Centre– amb un cost aproximat de 8,1 milions d’euros. El pla es presentarà a l’aprovació del Ple el proper dijous.

La previsió és desenvolupar el projecte els propers anys en tres etapes: en una primera fase, es materialitzarà una nova seu de l’Escola de Música a la zona sud, per a la qual s’ampliarà el Centre Cívic de Sant Oleguer. El procés continuarà amb l’ampliació del Centre Cívic de Ca n’Oriac, per acollir la nova seu de la zona del nord. La tercera fase preveu una nova seu al Centre, que aglutinarà les instal·lacions on actualment es desenvolupa l’activitat de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional.

El pla vol avançar en la distribució territorial de l’oferta educativa musical arreu de la ciutat, facilitar la igualtat d’oportunitats i afavorir la proximitat d’aquests ensenyaments al conjunt de ciutadans i ciutadanes. Tot plegat coincidint amb la commemoració enguany dels 125 anys de l’Escola Municipal de Música i posant la mirada en el futur.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “la ciutat necessita millores en l’oferta i als equipaments de l’àmbit musical. Entenem que és el moment d’avançar cap a un model que continuï garantint la IMG 1043qualitat dels ensenyaments que l’Escola de Música ofereix en aquest moment i que, a la vegada, ampliï la implantació de l’oferta pública a altres barris de la ciutat i en diversifiqui l’oferta”.

Més places per aprendre música

La iniciativa permetrà estendre els ensenyaments i incrementar l’oferta de l’Escola de Música a l'entorn de 250 places, passant de les actuals 550 a les prop de 800 (a les quals caldria sumar els 180 alumnes del Conservatori). Amb tot, l’Escola de Música i Conservatori Professional podria arribar a tenir prop d’un miler d’alumnes.

Una formació musical més oberta i flexible

Així mateix, amb el projecte d’extensió de la formació musical als barris, es podrà ampliar l’oferta d’ensenyaments de l’Escola de Música i posar l’accent en el programa de Música Oberta, integrat per cursos diversos, més flexibles, innovadors i per a totes les edats.

A cada zona, es treballarà en coordinació amb els centres educatius i les entitats de l’entorn, tot aprofitant les experiències musicals ja engegades per altres agents del territori i els projectes impulsats per l'Ajuntament. Amb la ubicació de l’Escola de Música a les noves seus, aquesta esdevindrà un nou pol d’atracció cultural als barris, que interactuarà amb l’activitat dels centres cívics.

D’altra banda, amb la nova seu de la zona del centre, es vol reordenar i unificar en un sol equipament l’activitat que actualment l’Escola de Música i Conservatori porta a terme a la Casa Brutau del carrer de Sant Oleguer i a l’edifici del carrer del Jardí, millorant els espais actuals i les condicions per a la pràctica docent.

El desplegament del Pla preveu finalitzar com a màxim l’any 2027. El compromís que es portarà al Ple preveu les següents fases: a) 2017-2019 – Nova seu del Sector Sud al centre cívic de Sant Oleguer; b) 2019-2023 – Nova seu del Sector Nord al centre cívic de Ca n’Oriac, i c) 2023-2027 – Nova seu del Sector Centre amb Escola Municipal de Música i Conservatori Professional.

Més informació