PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

Recepció a l’Ajuntament de dos premis estatals de bones pràctiques locals en gestió de la diversitat religiosa

El cap d’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de la Federación Española de Municipios y Provincias, Joaquín Corcobado, ha lliurat avui a l’Ajuntament els dos premis que Sabadell ha rebut en el primer Concurs de Bones Pràctiques Locals en Gestió de la Diversitat Religiosa.

Corcobado ha lliurat els guardons a la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, i la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz.
 
Organitzen el concurs l’Observatori del Pluralisme Religiós, del qual formen part la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), el Ministeri de Justícia i la Fundació Pluralisme i Convivència.
 
L’Ajuntament ha estat guardonat en els apartats “Atenció a la diversitat religiosa en la gestió de serveis i espais públics”, per la tasca que fa l’Oficina de Drets Civils, i “Lluita contra la intolerància i discriminació per motiu de religió o creences”. En aquest darrer cas, la distinció es fa per la jornada de portes obertes als centres de culte i a la presentació del web i mapa de la diversitat de creences i conviccions de Sabadell.
 
Durant el lliurament dels premis la regidora  Míriam Ferràndiz ha assenyalat que “Sabadell és una ciutat compromesa amb els drets civils i  les experiències que han estat premiades, com la jornada de portes obertes als centres de culte, afavoreixen els vincles entre persones diverses i enforteixen la convivència”.
 
La tinenta d’alcalde Marisol Martínez, per la seva part, ha afegit que “podem dir que tenim a la ciutat un bon nivell de convivència, en part per una aposta d’anys per promoure el respecte entre la ciutadania diversa”.
 
Aquest reconeixement l’han rebut també els municipis de Fuenlabrada, Alcorcón i Castelló de la Plana. Sabadell és l’única ciutat de Catalunya que ha estat guardonada.


Galeria fotogràfica
 

Premis bones pràctiques en gestió de diversitat religiosa


 

 

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...