PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull el Campionat d’Europa d’Escacs Sènior

Es farà al poliesportiu de Cal Balsach, entre  l’11 i el 21 d’agost

escacssenior-7El Campionat Europeu d'Escacs Sènior es celebrarà per primera vegada a l’estat i serà a Sabadell. Organitzat per Barcelona Chess Projects i de la mà de l’European Chess Union, es disputarà al Poliesportiu Municipal de Cal Balsach, de l’11 al 21 d'agost.

D'acord amb les regles del torneig ECU (European Currency Unit), el Campionat es jugarà en dues categories: una per als que hagin arribat als 50 anys (categoria Sènior 50+) i una per als que han complert 65 anys (categoria Sènior 65+).

El Campionat es disputarà en 9 rondes segons el Sistema Suís, d’acord amb la reglamentació de torneigs de la ECU i les normes de la FIDE (Federació Internacional d’Escacs). El ritme de joc serà de 90 minuts per a 40 jugades, més 30 minuts per a la resta de la partida, amb un increment addicional de 30 segons per jugada, començant des de la primera.

El torneig femení es jugarà per separat. Si en total les dones participants són menys de nou, jugaran en el torneig obert amb premis separats.

El Campionat d’Europa de Veterans és obert a tots els jugadors que representin les federacions pertanyents a l’ECU que hagin nascut l’any 1967 o abans. No hi ha límit en el nombre de participants per federació i les inscripcions les han d’enviar les federacions estatals o les han d’haver aprovades elles mateixes. Hi col·laboren també la Federació Catalana d’Escacs i Societat Coral Colon.