PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sabadell aposta per les persones

imatgesetmanamobilitat18Es posa en marxa una campanya que demana d’apagar el motor dels vehicles quan no circulin

Un any més arriba a tot el país la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra fins al 22 de setembre. A Sabadell aquesta campanya ja es va iniciar durant la Festa Major, atesa la proximitat entre els esdeveniments, amb activitats com la passejada amb bicicleta, les curses populars i la implantació de l’eix cívic de més de 5 km de longitud, que es complementa amb activitats específiques entre el dimarts 19 i divendres 22.

El dimarts 19 es durà a terme una caminada saludable que sortirà del CAP de Can Rull (carrer de Lluís Companys), a 2/4 de 10 del matí. I paral·lelament hi haurà jocs de mobilitat amb els alumnes de l’Escola Espronceda i activitats dirigides per monitors.

L’endemà, el dimecres 20, els alumnes de l’Escola Sant Julià seran els protagonistes dels jocs de mobilitat i tindrà lloc una cursa interurbana de mobilitat. A més, durant tot el dia es farà difusió de la campanya que s’ha posat en marxa perquè els conductors apaguin el motor quan no tinguin el vehicle en marxa. L’objectiu és conscienciar que aquesta mesura ajuda a millorar la qualitat de l’aire i a reduir el consum de combustible en la mobilitat urbana.

El dijous 21 de setembre els jocs de mobilitat seran a l’Escola Catalunya i continuarà la campanya d’apagar el motor dels vehicles que no circulin. A més, s’ha proposat una xerrada sobre mobilitat segura i gent gran al Complex del Parc Central, carrer de Diego de Almagro. I el divendres 22 es clouran les activitats de la setmana amb jocs a l’Escola Joan Montllor, al barri de Torre-romeu.

D’altra banda, aquesta setmana es talla el carrer de Llobet –entre el carrer de les Paus i el carrer de la Salut– de 15 a 16.30 h, per fer-hi activitats educatives en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Mobilitat segura durant tot l’any

Amb la Setmana per la Mobilitat Sostenible i Segura el Govern de Sabadell reforça l’aposta que fa durant tot l’any per una mobilitat pensada per a les persones.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, afirma que “a Sabadell volem que la mobilitat no estigui pensada només per als vehicles privats, sinó que pretenem posar el focus en les persones”. En aquest sentit, afegeix que “aquest any hem tallat dues vegades l’eix central de punta a punt perquè la ciutadania pugui recórrer la ciutat a peu i amb bicicleta en dies de festa i conegui espais que no té al costat de casa”. De fet, la passejada amb bicicleta per Festa Major també té aquest objectiu i les transformacions dels carrers en espai públic per als vianants al carrer de Calvet Estrella, al carrer de Montllor i Pujal, a la plaça d’Anselm Clavé i les millores puntals a altres espais del barri de Gràcia pretenen oferir als ciutadans espais de lleure i més segurs en la seva mobilitat quotidiana.

D’altra banda, aquest any Sabadell ha incrementat en 1,2 km la xarxa dins el nucli urbà que es pot recórrer amb bicicleta i s’estan executant obres i redactant nous projectes per ampliar-la més encara. I la rotonda que s’està acabant de construir a la ronda de Ponent i la carretera de Terrassa permetran ordenar la mobilitat per afavorir la pacificació del trànsit i la incorporació dels mitjans de transport més sostenibles.

 

 

 

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90