PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita dinamitzada a l’exposició permanent del Museu d’Art

Aquest diumenge, dins les Jornades Europees de Patrimoni...

 

expopermanent5Aquest diumenge, dins les Jornades Europees de Patrimoni

Aquest diumenge, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), el Museu d’Art de Sabadell (MAS) organitza una visita dinamitzada a l’exposició permanent dirigida a famílies amb nens i nenes de totes les edats, que porta com a títol: Els nostres paisatges.

Partint dels paisatges i de l’art de l’exposició permanent del Museu com a fil conductor, es treballarà sobre el coneixement del medi social i cultural, el llenguatge, l’educació visual i plàstica, amb l’objectiu, entre altres, de reconèixer el paisatge de l’entorn representat en les obres d’art i comparar-lo amb l’actual o reflexionar sobre les diferències entre el paisatge real i el representat.

Al llarg de la història, els artistes han representat l’espai interior i exterior del seu entorn. I el resultat ha estat obres d’art de diversa tipologia, a partir del context històrico-artístic, dels materials i de les tècniques usades, entre altres criteris d’anàlisi.

Les Jornades se celebren a tot Europa el 6, 7 i 8 d’octubre

Les Jornades Europees de Patrimoni se celebren a tot Europa enguany entre els divendres 6 i el diumenge 8 d’octubre. El lema suggerit en aquesta ocasió és Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats, per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Les Jornades les va crear el Consell d'Europa l’any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició, organitzades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, entre altres.

Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d'arreu d'Europa són els encarregats d'organitzar les activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant en l’àmbit local com europeu.