PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Art de Sabadell acull l’exposició “Lung & Bones”

La mostra sorgeix arran del càncer de pulmó i ossos que van diagnosticar a la seva autora, Gemma Molera...

 

quadre6La mostra sorgeix arran del càncer de pulmó i ossos que van diagnosticar a la seva autora, Gemma Molera

El Museu d’Art de Sabadell inaugura, el proper 10 d’octubre, l’exposició “Lung & Bones”, de l’artista Gemma Molera. La mostra es podrà visitar des del mateix 10 d’octubre fins al 10 de desembre.

“Lung & Bones” és un treball d’introspecció que va decidir fer l’artista arran del càncer de pulmó i ossos que se li va diagnosticar fa dos anys i mig. La pintura, centrada en l’autoretrat, vol posar a l’abast del públic l’experiència alliberadora de l’art, segons l’artista.

Obres sobre diferents parts del cos

L’exposició està formada per uns retaules de 80 x 80 cm, a partir de la unió de quatre taules de fusta de 40 x 40 cm, organitzats temàticament i que mostren diferents parts del cos, des dels pulmons i els ossos fins al crani nu. També hi ha 12 gravats inèdits i una videoprojecció sobre la vivència de la malaltia i el procés de treball.

La mostra s’emmarca en el cicle En vitrina, que el museu va iniciar l’any 2014 amb mostres de petit format i de curta durada. Aquestes exposicions presenten treballs dels artistes contemporanis de Sabadell, o relacionats, que tenen representació dins de l’activitat artística de la ciutat.

L’autora

Gemma Molera és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i està especialitzada en escultura i gravat. Des de 2002 treballa a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat i a l’Escola Illa de Sabadell, impartint cursos de gravat calcogràfic, fotogravat i serigrafia.

El 2004 va instal·lar el taller de gravat i encàustica a Cerdanyola del Vallès. Va col·laborar en la sèrie de gravats “Pedres”, exposats a la Galeria Fider Balaguer, i va inaugurar el Centre d’Art Maristany de Sant Cugat.

Ha treballat per galeries reconegudes, creant i estampant edicions de gravats de coure originals d’altres artistes i propis. Ha exposat a Barcelona, Madrid, Seattle, Londres i Tòquio.