PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de la ciutat fan un vídeo de receptes per fomentar la importància d’una alimentació equilibrada

L’Ajuntament impulsa el programa Barris Saludables, en el marc del Pla Educatiu de l’entorn

La importància d’una alimentació equilibrada per evitar l’obesitat i els problemes de salut associats és un dels principals missatges del vídeo “Receptes saludables”, protagonitzat per alumnes de 9 centres educatius de la ciutat. El film és un dels productes del programa “Barris Saludables”, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell, i constituirà una nova eina didàctica per als nens i nenes. El treball s’ha fet públic coincidint amb el Dia Mundial de l’Obesitat i el Dia Mundial de l’Alimentació, que es celebren l’11 i el 16 d’octubre respectivament.

En aquest projecte, són els alumnes els que proposen i elaboren a l’aula receptes saludables i segueix una de les línies fonamentals d’acció del programa “Barris Saludables”, adreçat a escoles de Pla Educatiu d’Entorn i en el qual personal tècnic municipal assessora el professorat i els ofereixen eines de sensibilització. Així mateix, acompanyen els centres educatius en el desplegament d’activitats que promocionin una alimentació equilibrada, que sensibilitzin les famílies sobre la importància del menjar saludable i de l’activitat física en el dia a dia dels infants i que alhora facilitin que els alumnes siguin agents actius en la promoció d’aquestes premisses dins les seves famílies i amb el seu entorn en general.

El programa “Barris saludables” planteja les seves accions des d’un enfocament comunitari. Es tracta sobre tot d’articular propostes que impliquin diversos actors, adreçades i adaptades a les diferents edats, des de P3 fins a sisè de primària. A banda del vídeo, una de les propostes més destacades que s’hi ha portat a terme darrerament ha estat l’edició del material de promoció de l’activitat física Juga i Belluga’t, realitzada també de forma conjunta amb els centres educatius.

Les escoles que han participat en l’edició del vídeo “Receptes saludables” han estat l’Agnès Armengol, Alcalde Marcet, Arraona, Calvet Estrella, Joaquim Blume, Joan Montllor, Joan Maragall, Juan Ramón Jiménez i Miquel Carreras.