PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell estalvia més de 55 mil euros gràcies a la disminució del consum municipal d’aigua

L’Ajuntament ha reduït un 12,1% el consum d’aigua municipal el primer semestre del 2017

L’Ajuntament de Sabadell ha reduït el consum d’aigua municipal en 28.221 m3 durant el primer semestre de 2017, cosa que representa un estalvi del 12,1% respecte al primer semestre del 2016. L’estalvi s’ha traduït en una disminució de 55.676 euros de la factura de l’aigua.

La reducció ha estat possible gràcies a les mesures d’eficàcia i eficiència en l’ús de l’aigua als centres i espais públics de la ciutat, així com la conscienciació de les persones usuàries.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “treballem per gestionar amb responsabilitat un bé escàs com l’aigua, i un exemple d’això és el canvi substancial que s’ha portat a terme amb les obres de la Bassa o les millores que s’han fet al llac del parc de Catalunya”.

A aquest estalvi s’hi suma que l’ús d’aigua no potable per al reg d’un elevat nombre d’espais verds de la ciutat i per a la neteja de carrers comporta un estalvi en el subministrament d’aigua potable en l’ús públic entorn dels 80.000 m3/any

Una altra de les mesures que es fan per incrementar l'estalvi d'aigua és la telegestió del reg, gràcies a la qual, per mitjà d’uns equips que es comuniquen per telefonia mòbil i radiofreqüència amb un servidor central, s’ajusten els temps de reg necessaris en funció de la climatologia real .

La instal·lació de tot aquest sistema ja ha arribat a pràcticament tots els espais verds amb reg de la ciutat i ha significat una inversió els darrers anys de 418.719 euros, amb el 28,65% de finançament municipal i la resta a càrrec de Fons Estatals i de la Diputació de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, explica que “continuem treballant per incorporar mecanismes d’estalvi d’aigua als edificis i a la via pública, a més de conscienciar els treballadors i treballadores municipals, amb l’objectiu de reduir-ne el consum. Les dades demostren que els esforços que fem donen bon resultats.