PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una "flashmob" ciutadana, principal reclam de la commemoració del Dia Europeu de conscienciació de l’aturada cardíaca

La gravació del vídeo és oberta a tothom i es realitzarà el proper diumenge, 15 d’octubre...

La gravació del vídeo és oberta a tothom i es realitzarà el proper diumenge, 15 d’octubre, al matí al Racó del Campanar

La commemoració del Dia Europeu de la conscienciació de l’aturada cardíaca, que es celebra el 15 d’octubre, tindrà a Sabadell un caràcter participatiu i obert al conjunt de la població. La celebració es concentrarà el mateix diumenge, dia 15, al matí, està organitzada pel Sistema d’Emergències Mediques (SEM) i compta amb la col·laboració de Creu Roja i l’Ajuntament de Sabadell.

A partir de les 10 del mati i fins a les dues, es faran tallers per mostrar als assistents què fer davant una aturada cardiorespiratòria, serà al Racó del Campanar. Així mateix, es fa una crida als ciutadans i ciutadanes que vulguin participar en l’enregistrament d’una flashmob que aplegui el màxim nombre de persones simulant una reanimació cardiopulmonar. La gravació es portarà a terme al mateix Racó del Campanar cap a les 11.45 h, tot i que s’aconsella als participants ser-hi al lloc com a molt tard a les 11.30 h.

La reanimació cardiopulmonar pot salvar la vida d’una persona que pateix una aturada cardiorespiratòria. Per sensibilitzar el conjunt de la població i donar-li eines d’actuació, enguany el SEM organitzarà tallers a diferents municipis i enregistrarà flashmobs al ritme de la cançó Stayin’ alive dels Bee Gees. L’entitat obsequiarà els assistents amb una samarreta fins a esgotar existències.

Sabadell, ciutat cardioprotegida

La commemoració d’aquesta jornada a Sabadell s’emmarca en la tasca que s’està portant a terme per afavorir la cardioprotecció a la ciutat. Tal com ha explicat el regidor de Salut, Ramon Vidal, “l’infart de miocardi és la principal causa de mort sobtada a Catalunya i moltes vegades es produeix fora d’un entorn sanitari. Per això és tan important que la ciutadania sàpiga com reaccionar en aquests casos. La rapidesa de l’anomenada cadena de supervivència pot salvar una vida”. El regidor ha afegit que “aquest mandat, hem ampliat la xarxa de desfibril·ladors i també volem incrementar la sensibilització de la ciutadania. Només així farem possible que Sabadell es consolidi com a ciutat cardioprotegida”.

Per la seva part, el president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha assegurat que “la jornada d’aquest pròxim diumenge permetrà sensibilitzar als sabadellencs sobre la importància d’actuar en circumstàncies límit com poden ser una aturada cardiorespiratòria”. En aquest sentit, s’ha mostrat “molt satisfet” que Sabadell sigui l’escenari principal de la celebració de la jornada a Catalunya, així com de col·laborar amb el SEM i l’Ajuntament de Sabadell en el desenvolupament de les activitats.      

L’ampliació de la xarxa d’equipaments amb desfibril·ladors a Sabadell tindrà continuïtat properament amb la instal·lació d’aparells a les unitats mòbils de Policia Municipal. Així mateix, es valorarà la necessitat d’instal·lar desfibril·ladors al carrer. Tot plegat, s’acompanyarà d’una campanya de formació i sensibilització, primer als efectius policials i després al conjunt de la ciutadania.

 

RCP2017 Sabadell