PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Escola Illa guanya el 1r i 3r premis del concurs "La prevenció, un valor segur" en la categoria de fotografia

El certamen pretén sensibilitzar els joves sobre la importància de la seguretat i la salut laboral

foto premisDues alumnes de l’Escola Illa han guanyat el primer i tercer premis del concurs “La prevenció, un valor segur”, en la categoria de fotografia. Es tracta de Marcela Altet –estudiant de segon curs d’Il·lustració del centre municipal, que ha quedat primera– i de Sheila Mansilla –de 2n de Gràfica Publicitària, que ha assolit el tercer lloc–. El certamen, que el 2017 arribava a la desena edició, establia quatre categories diferents: cartells, fotografies, pictogrames i curtmetratges d'animació.

El concurs el convoca l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i el suport de la Fundación Prevent. La iniciativa pretén sensibilitzar els joves sobre la importància de la seguretat i la salut laboral i sobre l'adopció de mesures de prevenció en qualsevol professió.

Així mateix, busca orientar la seva creativitat en un àmbit, el de la prevenció de riscos, durant una etapa en la qual s'estan preparant per accedir al mercat laboral. En aquest sentit, la participació al certamen porta els estudiants a informar-se, a investigar i a prendre consciència de la varietat de riscos que hi ha en qualsevol professió. El lliurament de premis es va fer recentment a Barcelona.

Les imatges guanyadores

Amb la imatge fotogràfica guanyadora, Marcela Altet ha volgut representar la idea de la protecció al llarg del temps. Per això ha realitzat una doble imatge: d’una banda, una escultura grega amb la mà trencada que fa referència al pas del temps, ja que en ocasions les lesions no apareixen en el mateix moment de fer-se sinó després d’un temps a causa d’una tasca feta de forma incorrecta; d’altra banda, la proposta reflecteix una persona jove que porta un guant a la mà, protegida correctament.

Pel que fa al treball de Sheila Mansilla, vol transmetre un missatge de reflexió sobre el risc de treballar amb eines perilloses amb poca protecció. En aquest cas, incideix en la probabilitat de fer-se mal quan s’utilitza una mola de banc antiga sense guants de protecció.