PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Consell Escolar Municipal celebra el primer plenari del curs

Es lliura als assistents el document final del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu

L’Escola Alcalde Marcet, al barri de Can Puiggener, ha acollit aquesta setmana el primer plenari del curs del Consell Escolar Municipal (CEM) de Sabadell. L’organisme, que és l’òrgan sectorial de participació, consulta i assessorament en l’àmbit de l’educació a la ciutat, compta enguany amb força nous integrants atès que, segons els estatuts, els seus membres s’han de renovar cada dos anys. La trobada d’ahir la va presidir el president del CEM, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Durant la sessió, es van donar diverses informacions relatives a l’inici de curs i es va comentar la voluntat de donar continuïtat al Fòrum Educatiu de Sabadell, que celebrarà una nova edició el proper 25 de novembre.

Així mateix, es va lliurar als assistents el document final del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Pla Eqxit). En aquest àmbit, es va crear la comissió de seguiment del CEM que ha de vetllar pel desplegament del Pla. Aquesta comissió és, de fet, un dels mecanismes previstos pel Pla per garantir i facilitar el seu desenvolupament.

El Pla d’Extensió Musical a Sabadell, que passa, entre altres qüestions, per la creació de noves seus de l’Escola Municipal de Música a la ciutat, va ser un altre dels temes tractats durant el plenari.

D’altra banda, es va parlar dels projectes municipals d’impuls a les llengües estrangeres, que comporten el suport d’auxiliars de conversa nadius de parla anglesa als instituts; cursos intensius d’anglès a l’estiu per a alumnes de batxillerat a zones més desafavorides; la concessió de 36 beques per aprendre anglès o francès durant dos cursos impulsades per l’Ajuntament en col·laboració amb 12 escoles d’idiomes; i el foment d’activitats en anglès o francès dins el programa municipal Ciutat i Escola.

El Consell Escolar Municipal treballa amb l’objectiu de formular propostes que millorin la qualitat educativa a Sabadell. Integren l’organisme representants dels diferents col·lectius relacionats amb el món educatiu: l’Ajuntament, mares i pares d'alumnes, professorat, els propis alumnes, directors dels centres públics, titulars de centres concertats, personal d’administració i serveis, escoles municipals, escoles bressol, escoles d’adults, escoles d’educació especial, l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP), Serveis Socials d’Atenció Primària, Consells de Districte i les entitats de lleure.