PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita guiada a l’exposició Lung and Bones del Museu d’Art

Diumenge 5 de novembre a les 12 del migdia

El Museu d’Art de Sabadell (MAS) organitza aquest diumenge, 5 de novembre, a les 12 del migdia, una visita guiada a l’exposició “Lung & bones. Gemma Molera”.

L’exposició mostra el treball de l’artista dels darrers anys. En paraules de la mateixa artista, Lung & bones és “un treball d’introspecció que sorgeix arran de la meva malaltia, un càncer de pulmó i ossos que em van diagnosticar fa dos anys i mig. El procés de revisió i replantejament que comporta un sotrac d’aquesta mena s’ha traduït en una investigació profunda de la subjectivitat i s’ha plasmat en un corpus específic de pintura a l’encàustica centrat en l’autoretrat. Aquesta obra es va teixint alhora com una arma i com un lenitiu”.

L’exposició està formada per uns retaules de 80 x 80 cm, a partir de la unió de quatre taules de fusta de 40 x 40 cm, organitzats temàticament i que mostren diferents parts del cos, des dels pulmons i els ossos fins al crani nu. També hi ha 12 gravats inèdits i una videoprojecció sobre la vivència de la malaltia i el procés de treball.

Exposició del cicle En vitrina

“Les xarxes i coneixences dels tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, els dibuixos a l’hospital, els gravats fets al taller o les troballes que he anat fent per aconseguir la sanació en són només un exemple, però posen de manifest tot el que es pot aprendre al llarg d’aquest camí”, explica l’artista.

Tot i ser una obra en procés, Lung & Bones s’insereix en un marc de reflexió ben definit que està concebut com una instal·lació: el visitant entra en un espai que l’embolcalla i l’assalta en la mateixa mesura, l’inclou, l’obliga a preguntar-se sobre els propis límits i sobre els límits que ens imposem com a societat.

L’exposició s’emmarca en el cicle En vitrina que el museu va iniciar l’any 2014, de mostres de petit format i de curta durada. Aquestes exposicions tenen l’objectiu de presentar treballs i propostes puntuals dels artistes contemporanis de Sabadell, o vinculats, que han tingut o tenen una representació important dins de l’activitat artística de la ciutat.

L’autora

Gemma Molera és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i està especialitzada en escultura i gravat. Des de 2002 treballa a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat i a l’Escola Illa de Sabadell, impartint cursos de gravat calcogràfic, fotogravat i serigrafia.

El 2004 va instal·lar el taller de gravat i encàustica a Cerdanyola del Vallès. Va col·laborar en la sèrie de gravats “Pedres”, exposats a la Galeria Fider Balaguer, i va inaugurar el Centre d’Art Maristany de Sant Cugat.

Ha treballat per galeries reconegudes, creant i estampant edicions de gravats de coure originals d’altres artistes i propis. Ha exposat a Barcelona, Madrid, Seattle, Londres i Tòquio.

Més informació: www.gemmamolera.com