PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Circ de garatge i un homenatge a les dones independents, aquest cap de setmana a l’Estruch

La coreògrafa sabadellenca Meritxell Checa presentarà Etairas, un duet de dansa teatre, aquest dissabte

Meritxell Checa EtairasEl divendres 10 de novembre, a les 9 del vespre, a La Vela de Ca l’Estruch, la companyia PSiRC presentarà el work in progress del seu segon espectacle, El meu nom és Hor, que s’estrenarà al Mercat de les Flors a l’abril del 2018. Recomanada per a majors de 12 anys, l’entrada val 10 €.

Sota la direcció i amb la dramatúrgia de Rolando San Martín, aquesta peça indaga, a través de la plasticitat del moviment i la fragilitat del circ, en l’arqueologia de les relacions, els objectes, les llums i ombres de l’ésser humà. En aquesta expedició arqueològica es descobreix un inventari de gestos aparentment buits, abandonats a la intempèrie dels temps.

El misteri articula la peça: Qui és Hor? Aquesta pregunta persisteix al llarg de l’espectacle. Prenent com a font d’inspiració l’obra d’alguns pintors com el surrealista Edgar Ende, l’espectacle converteixen l’espai escènic en el que podria ser el desordre d’un museu o bé un garatge ofegat de rampoines quotidianes, una acumulació de l’obsolescència programada. De fet, PSiRC són pioners del circ de garatge, una forma senzilla i crua de circ creada a Catalunya en la segona dècada del segle XXI.

Nascuda el 2011 i formada per Adrià Montaña (àgil de mans a mans), Wanja Kahlert (portor de mans a mans), la companyia PSiRC va brillar en el panorama escènic ben aviat. El seu primer espectacle, Acrometria, va girar durant 3 anys per Europa i l’Amèrica Llatina, a 12 països i amb més de 120 representacions. Gràcies al primer espectacle van rebre guardons importants, com el premi Zirkolika 2012 a millor companyia novell, el FAD 2013 Aplaudiment a la creació emergent, el premi a l’espectacle de nit de la darrera edició de FETEN, el guardó “Freiburger Leiter” de la Kulturbörse de Freiburg 2016 com a millor espectacle d’arts de carrer.

Càpsula de circ amb Lara Renard

El mateix divendres, a 2/4 de 9 i a les 10 del vespre, el bar de Ca l’Estruch presentarà dues càpsules de circ gratuïtes. Es tracta Mès enllà, de la trapezista Lara Renard. La música, l’acrodansa i el hip-hop formen part del seu bagatge artístic.

Etairas: Un homenatge a les dones independents

D’altra banda, el dissabte 11, a les 9 del vespre, la sabadellenca Meritxell Checa, al capdavant de Wilky_troc, presentarà el duet Etairas, que ret homenatge a la figura de la dona. De fet, la paraula hetaira designa un grup de dones independents de l’antiga Grècia que exercien la professió de cortesanes. Aquest espectacle, recomanat a partir de 12 anys, val 10 € i es farà al teatre de Ca l’Estruch. Forma part dels actes del Dia Contra la Violència de Gènere.

A cavall del teatre-dansa i el teatre físic, Etairas ofereix un passeig íntim per l’univers de dues dones que es troben tancades en una casa i que volen fugir per esdevenir etairas. Les dues intèrprets, Sophie Thirion i Meritxell Checa, viatjaran des del món de la superfície i la hipocresia social fins al més profund i obscur que es troba en elles mateixes, per així alliberar-se de tot allò en què ja no creuen, del que volen deixar enrere.

Checa, que és una artista amb un vincle fort amb l’Estruch, combina la seva creació com artista independent a través del projecte Wilky_troc amb la col·laboració amb altres artistes i companyies europees de gran prestigi. Com a intèrpret ha treballat com Alias Compagnie (Suïssa), del 2007 al 2011 va ballar en alguns espectacles creats per Pina Bausch amb Tanztheater Wuppertal (Alemanya), des del 2010 col·labora regularment amb DCA-Philippe Decouflé (França) i el 2016 va entrar a la Stopgap Dance Company (Regne Unit). Amb Wilky_troc, Checa ha presentat diferents solos i peces de grup com Last Picture (2012) o Protocolo (2014), fabricats i estrenat a l’Estruch.

Venda d’entrades