PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

XIV Mostra de Cinema Espiritual

 

En destaca el cicle dedicat al director Terrence Malick a la Filmoteca, amb 9 films d’aquest gran cineasta interpretats per actors de la talla de Richard Gere, Cate Blanchett, Natalie Portman, Brat Pitt, Sean Penn o George Clooney. També hi ha films dirigits per directors com Martin Scorsese o Mel Gibson (Silence, Hasta el último hombre), pel·lícules que fan visibles diferents tradicions religioses, i d’altres que tenen com a fil conductor els grans aspectes que preocupen la humanitat: el sentit de la vida i la mort, l’amor i la guerra, la llibertat, les malalties, la solitud, la justícia i la solidaritat, etc. Mereixen una menció especial el documental Marea humana (Human Flow), de l’activista xinès Ai Weiwei, sobre el drama dels refugiats, i el curtmetratge Mater Salvatoris, de la jove promesa del cinema català Marc Barceló, que ja ha rebut diversos premis. Finalment, en el marc de la commemoració dels 500 anys de la Reforma protestant, la pel·lícula Storm. Letter of fire ens situa en l’Europa de Martí Luter.

El format cinefòrum permet la presència d’una seixantena d’especialistes en el món del cinema, professors universitaris, filòsofs, periodistes, intel·lectuals, escriptors i membres de diferents confessions religioses, que fan la presentació de les pel·lícules i condueixen el debat posterior.

En total hi ha previstes 69 projeccions en 30 sales d’arreu del territori, repartides en 12 ciutats, la qual cosa posa de manifest any rere any l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment entre els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya. D’altra banda, la segona trobada de directors de festivals de cinema espiritual de tot el món –que tindrà lloc en el marc de la Mostra– i la participació enguany en el Religion Today Film Festival de Trento refermen el seu posicionament a nivell internacional.

Entre tots fem de la Mostra un aparador de la diversitat religiosa, la convivència i el diàleg interreligiós a casa nostra.

Més informació

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...