PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Estruch acull un taller escènic dirigit per Hansel Cereza

L’impulsor és fundador de la Fura dels Baus i col·laborador del Cirque du Soleil...

 

L’impulsor és fundador de la Fura dels Baus i col·laborador del Cirque du Soleil

Ja hi ha les inscripcions obertes per participar en el taller Anatomia d’un espectacle, que es durà a terme al llarg el mes de febrer de 2018 a les instal·lacions de Ca l’Estruch. El procés de creació culminarà el 23 de febrer amb l’exhibició d’un espectacle a La Vela.

Anatomia d’un l’espectacle és un taller pensat per brindar l’oportunitat de conèixer en profunditat el procés de creació d’un espectacle sota la direcció de Hansel Cereza i el seu equip artístic. El taller va dirigit a joves artistes d’arts escèniques –dansa, circ i teatre– que s’estiguin formant i que encara no hagin accedit al món professional.

La formació d’intèrpret en el seu dia a dia sovint es centra bàsicament en les eines interpretatives. Anatomia d’un espectacle obre en canal el procés de creació per atendre tots els elements d’una posada en escena, és a dir, el projecte proporciona una mirada escènica de 360°. Els participants plantejaran i treballaran la posada en escena i prendran decisions des de qüestions tècniques com el disseny de la il·luminació a la dramatúrgia de la peça.

Com molts altres projectes impulsats i produïts des de l’Estruch, Anatomia d’un l’espectacle posa, d’una banda, els recursos culturals i escènics al servei dels més joves per sumar nous professionals que aporten la seva energia i talent en el present i el futur. I, d’alta banda, el projecte promou la transmissió i l'intercanvi de coneixements, experiències i creativitat entre una generació i una altra.

Hansel Cereza, un artista multidisciplinari

Un dels grans incentius del taller és poder treballar colze a colze amb Hansel Cereza i el seu equip artístic, que acompanyaran els participants en aquesta experiència. Al llarg de trenta-cinc anys Cereza ha innovat des de l’experimentació col·lectiva per explorar noves propostes i tendències artístiques en el món de l’espectacle.

La seva trajectòria va arrencar als anys 80 amb el teatre radical i d’avantguarda en el context de la Fura dels Baus, companyia de la qual és membre fundador i amb la qual treballà al llarg de 20 anys com a creador i director escènic. Cereza ha dirigit espectacles de dansa, teatre, circ i accions performàtiques en diferents esdeveniments en l’àmbit local i internacional.

Ha pogut experimentar amb diferents formats i tendències artístiques en països d’arreu del món. Actualment, forma part de l’equip creatiu de la nova producció, Love, del Cirque du Soleil a Las Vegas, en la qual ha dirigit les coreografies.