PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament participa en un projecte que promou el respecte als drets humans en la contractació pública

Es vol promoure una contractació més ètica i justa

L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte 99,3% Responsable, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir a protegir els Drets Humans i a promoure una contractació més ètica i justa per part de les administracions. Impulsada per les organitzacions Novact, SCI i Nexes, la iniciativa compta amb el suport de diferents institucions i organismes. La col·laboració municipal s’articula a través de l’Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament.

Amb 99,3% Responsable (l’altre 0,7% es destina directament a cooperació i desenvolupament), es vol evitar que les administracions contractin empreses que vulneren els drets humans, ja que els governs tenen un alt potencial per influir a través de la contractació, en les condicions del comerç i la conducta corporativa en diversos sectors industrials.

Mitjançant la compra pública es poden promoure els drets humans, especialment els dels treballadors i les treballadores, mitjançant l’ús de condicions específiques en els contractes de compra per exercir influència sobre els proveïdors i proveïdores immediats i, alhora, sobre altres empreses que participen en el procés de producció.

Amb aquest objectiu, els impulsors del projecte 99,3% Responsable han editat una Guia, amb múltiples recomanacions i propostes, que vol donar resposta a la demanda de la societat civil i dels ajuntaments de disposar d’eines jurídiques per implementar el respecte dels drets humans en l’àmbit institucional

A tot el món, la compra pública suposa més de 1.000 milions d’euros anuals, que representen el 12% del PIB, de mitjana, en els països de l’OCDE. Les compres dels governs representen una part important de l’economia global total.