PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Serveis

Escola Bressol

Les escoles bressol municipals atenem nens d'1 a 3 anys en tots els centres i en set centres també oferim aula de lactants de 4 a 12 mesos.EBtallerllum

El nostre projecte educatiu es basa en l'escolta de l'infant i el reconeixement com a protagonista actiu del seu propi desenvolupament.

Vetllem per fomentar un entorn adequat, suggerent, estimulant i ple de possibilitats que ajudin l'infant en la descoberta i aprenentatge d' experiències que desenvolupin totes les seves capacitats físiques, intel·lectuals, afectives i socials.

Les rutines diàries, les activitats i les situacions quotidianes han de ser el mecanisme per donar a l'infant els recursos i estratègies per desenvolupar-se com a individu.

Apliquem una metodologia fonamentada en la filosofia de l'aprenentatge significatiu, a través de l'exploració i manipulació de diferents tipus de materials, objectes, etc.

Posem al seu abast racons de joc simbòlic, laboratoris d'experimentació, de llenguatge, de llum, espais temàtics, ... eines summament enriquidores que potencien les capacitats dels nens i que el ofereix un escenari adient per desenvolupar-se de manera integral.

Complementem l'activitat amb sortides estretament vinculades al projecte educatiu del centre i incorporem les famílies fent-vos participar a les activitats d'aula, lúdiques i festives, ja que la celebració de les festes tradicionals estan pensades com a part del projecte del centre.

Flexibilitat horària de matí

Aquest servei que és complementari a l'escola bressol, s'adreça a aquelles famílies que teniu dificultats per atendre als vostres infants fora de l'horari marc del centre. L'objectiu és flexibilitzar horaris per facilitar a les famílies la conciliació, alhora que es satisfan de forma integral les necessitats dels infants.

El servei es converteix en un espai global d'atenció als infants que estan atesos pels professionals del centre i que s'ofereix de manera fixa al matí , de les 7:45 a les 8:45 i a la tarda de les 17:15 a les 18:15 en funció de la demanda*.

EBmenjador
Menjador i dormitori

El servei de menjador també és un servei complementari de l'escola que cobreix unes funcions molt importants en el dia a dia del desenvolupament dels infants: l'alimentació i el descans.

Totes les escoles disposem de cuina, menjador i dormitori adaptats a les edats i característiques dels infants. El tipus de servei del menjar potser “insitu” o transportat. El servei “insitu” es refereix a l'elaboració dels àpats a la mateixa escola. El servei transportat es basa en la realització del menú a una cuina central i posteriorment és traslladat a l'escola a on s'acaba d'organitzar i distribuir. Ambdues modalitats garanteixen tots els requeriments higiènic-sanitaris existents.

L'acte de l'alimentació és un aprenentatge més en la vida dels infants i s'ha d'entendre com una experiència vital, per tant, la manera com l'infant la viu i la integra és de gran importància. Per aquest motiu, el nostre model es basa en la implicació directa del tutor/-a en l'horari de menjador, convertint-se en la figura de referència per a l'infant també en aquest important moment del dia.

La migdiada es converteix en una més de les necessitats físiques, biològiques i psicològiques que garanteix el bon desenvolupament de l'infant, per aquest motiu és un moment bàsic del dia a les escoles bressol municipal, que organitzem aquest temps de forma acurada i en les condicions necessàries per garantir el correcte descans dels infants.