PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació


El Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) Sabadell 2025 defineix els principals objectius i accions que cal impulsar per abordar i combatre les desigualtats a la ciutat. Elaborat de forma participativa i aprovat per unanimitat pel Ple municipal, el document formula un seguit d’actuacions a 10 anys vista, que es plantegen amb la voluntat que es realitzin des de l’evidència, l’autoexigència compartida i la viabilitat de les propostes.</p>

Amb el PEAS, Sabadell disposa per primer cop d’un pla a llarg termini de polítiques socials altament consensuat que, partint dels efectes de la crisi i a més de donar resposta a les situacions d’emergència, vol identificar, abordar i lluitar contra els factors que generen exclusió. Amb aquesta voluntat, el Pla estableix els 11 principis que han regit la seva elaboració i 4 pilars d’acció que contemplen 14 objectius estratègics i 77 d’específics o accions més concretes. Així mateix preveu 24 objectius a assolir en la millora organitzativa a la Regidoria d’Acció Social, que alhora es tradueixen en 54 objectius específics o actuacions.

El PEAS s’ha impulsat i coordinat des de la Regidoria d’Acció Social i és fruit del treball realitzat conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, les entitats de l’àmbit social, els i les professionals de la Regidoria i les diferents forces polítiques. En la seva elaboració, portada a terme al llarg de 9 mesos, han pres part gairebé 270 persones i s’han articulat diversos espais de trobada com ara 12 reunions de treball presencials amb entitats socials, professionals de l’Ajuntament o grups municipals, entre altres.

Així mateix, un Grup Motor integrat per professionals, experts i acadèmics de l’àmbit social, representants del teixit associatiu i professionals de la Regidoria d’Acció Social, ha contribuït a sintetitzar els resultats de les diferents jornades. Un altre dels aspectes fonamentals ha estat la incorporació de l’evidència científica (les dades disponibles i la recerca d’experiències d’èxit arreu del món) a l’hora de plantejar tant els objectius com les actuacions reflectides al document final.

El Pla Estratègic, a banda de l’indiscutible impacte que el seu desenvolupament tindrà a la ciutat, ha consolidat també Sabadell com a referent arreu en innovació dins les polítiques socials. Tant el contingut com la manera en què s’ha plantejat la formulació, seguiment i avaluació del document han despertat l’interès i reconeixement d’altres indrets. En aquest marc, el Pla ha estat presentat a l’octubre de 2016 al VII Congrés Internacional en Govern, Administració i Polítiques Públiques i a la International PB Conference (Conferència Internacional sobre pressupostos participatius) celebrada a Escòcia.