PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

VISITEM UNA ESCOLA -- EBM Joan Montllor

Visitem l’Escola Bressol Municipal  (EBM) Joan Montllor i parlem amb la seva directora, Carme Fernández

Visitem l’Escola Bressol Municipal  (EBM) Joan Montllor i parlem amb la seva directora, Carme Fernández

Quins són els eixos fonamentals del projecte pedagògic del vostre centre?

El nostre projecte educatiu parteix de la idea que tots els infant són àvids investigadors amb infinites possibilitats. A partir d’aquí, els adults, famílies i educadors/es, tenim la tasca compartida d’acompanyar-los i guiar-los en el seu desenvolupament personal, proporcionant un entorn ric que ajudi cada infant a créixer i ser feliç.

Proporcionem als infants espais i materials pensats per jugar i experimentar, amb materials naturals per sentir, compartir, crear relacions... Les educadores deixen tota la llibertat per indagar, provar, equivocar-se i corregir. Per triar on, amb què i amb qui volen utilitzar la seva curiositat, la seva intel·ligència i les seves emocions.

Donem molta importància a les rutines quotidianes, treballant hàbits com recollir, rentar-se, escoltar, etc., que ajuden els nens i nenes a prendre consciència del temps. Mitjançant la seqüència estable dels fets i activitats, els infants poden anticipar allò que després acaba succeint i els ajuda a comprendre el seu entorn, proporcionant-los tranquil·litat, seguretat i confiança i reforçant la seva autonomia i autoestima.

Així mateix, a l'escola treballem també normes i límits perquè els infants entenguin el món que els envolta,  puguin enfrontant-se a noves situacions, crear vincles afectius i gestionar les seves emocions.

Com impulseu la participació de les famílies a l’escola?

Veiem imprescindible crear lligams de confiança amb les famílies per promoure un desenvolupament harmònic de l’infant. Sota aquest marc, totes les famílies poden moure’s lliurement per l’escola, afavorint la Comunicació diària entre família i educadores, per tal de crear un clima de confiança i respecte. També propiciem activitats i festes amb les famílies, per incloure- les en el dia a dia del centre.

D’altra banda, l’EBM Joan Montllor forma part de Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la Serra, que ens ha donat la possibilitat de rebre diferents activitats del programa Tàndem Família- Escola, totalment subvencionades com ara l’Esmorzar saludable, massatge infantil en família, taller de Ioga en Família, taller Anima’t i juga i Impuls de la lectura, taller de contes per a pares i mares. Així mateix, l’escola també ofereix xerrades a càrrec del Servei de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, adaptades als interessos de les famílies.

A més a més, disposem d’un servei d’assessorament psicopedagògic, que ofereix entrevistes personals i xerrades grupals i des de l’escola, tot l’equip del centre dona suport i promou la funcionalitat  de l’AMPA  i del Consell Escolar.

 

Què destacaríeu com a tret distintiu del vostre centre?

Creiem en una educació en continua evolució.

Al llarg dels anys hem anat modificant la nostra programació, tot i que els eixos centrals sempre han estat el joc i l'experimentació. La nostra última proposta de treball ha estat el muntatge d’una aula sensorial, on els infants poden explorar i manipular lliurement, amb diferents objectes i materials, en l'àmbit sensorial i perceptiu. Dins d’aquesta aula, l'educadora juga un paper d'observadora i d'acompanyant en l'aprenentatge dels nens i nenes.

Estem satisfetes de la feina feta al llarg dels anys. Hem treballat, treballem i continuarem treballant amb il·lusió i entusiasme per donar un bon servei educatiu als infants de la nostra ciutat i les seves famílies.