El camí cap a un model de menjador escolar més ecològic i sostenible, protagonista d’una jornada
L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat aquest mes de gener una sessió sobre menjadors escolars, adreçada a mares i pares d’alumnes i als equips directius de centres educatius. La jornada, celebrada al Casal Pere Quart, va abordar qüestions com la utilització de matèries primeres d’origen ecològic, la selecció d’aliments de proximitat o la promoció de la salut a través dels menús, entre altres aspectes. Tot plegat sota el títol de "Cap a un nou model de menjador escolar. Avançant cap a menjadors ecològics i sostenibles".
L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat aquest mes de gener una sessió sobre menjadors escolars, adreçada a mares i pares d’alumnes i als equips directius de centres educatius. La jornada, celebrada al Casal Pere Quart, va abordar qüestions com la utilització de matèries primeres d’origen ecològic, la selecció d’aliments de proximitat o la promoció de la salut a través dels menús, entre altres aspectes. Tot plegat sota el títol de "Cap a un nou model de menjador escolar. Avançant cap a menjadors ecològics i sostenibles".
La sessió s’emmarca dins un conjunt d’iniciatives que des de l’Ajuntament s’estan impulsant per a la millora constant dels menjadors escolars de la ciutat. En aquest marc, els assistents van poder conèixer i reflexionar sobre els nous reptes en l’àmbit d’aquest servei com també apropar-se a experiències que han assolit amb èxit projectes de menjadors més ecològics i sostenibles.
La jornada va comptar amb la presència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, a càrrec de l’obertura, i del regidor de Salut, Ramon Vidal, a la cloenda.
Durant la sessió el representant de l’Associació Catalana de Menjadors Ecològics, Carles Soler, va presentar la ponència “El pas d’un menjador escolar tradicional a un menjador escolar ecològic”. Tot seguit, responsables de l’Escola Can Besora de Mollet del Vallès i de l’Escola Marta Mata de Barberà del Vallès van exposar l’experiència ja consolidada dels seus centres en la gestió del seu menjador, sota criteris relacionats amb l’ecologia i la sostenibilitat.