PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Parc de Can Gambús

Parc de Can Gambús

Localització i contacte

  • Adreça: parc de Can Gambús,
  • CAN FEU
  • 08205, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Documents relacionats

Més informació

SITUACIÓ

El parc de Can Gambús està situat a l'oest de la ciutat de Sabadell, al Districte 5, delimitat pels carrers d'Hongria, del Kurdistan i de Dinamarca, al nou barri de Can Gambús.

SUPERFÍCIE

El parc ocupa un total de 13,24 ha i és, en superfície, el segon parc de la ciutat. Al bell mig conté la masia de Can Gambús, situada a una alçada que permet una panoràmica immillorable de la ciutat i el seu entorn.

Topogràficament, el parc està situat a la part més alta de l'altiplà, coronat en posició dominant per la masia de Can Gambús, i té una forma allargassada de 1.300 m i una amplada mitjana de 160 m.

Les obres de construcció del parc van finalitzar el mes de maig de 2009.

COM ARRIBAR-HI

Al parc s'hi arriba en transport públic amb la línia 4, i també és accessible en carril bicicleta en continuïtat amb diversos punts de la ciutat.

ORÍGEN I ANTECEDENTS

L'edifici original de la masia Can Gambús es construí en un indret a una certa alçada, dalt de la serra de Can Gambús, que permetia el control visual del territori circumdant.

En origen, s'hi podien apreciar les característiques immanents del paisatge natural format pels conreus de secà: figueres, ametllers i oliveres i, a l'entorn de la masia, una petita pineda plantada fa 60 anys amb alguns arbres fruiters i uns quants til·lers a la part del darrere, on hi havia l'antic jardí.

A la part sud-est del sector central, sobre un talús, es conserva encara una filera de roures primigenis.

PROJECTE

Els autors del projecte són l'equip ARQ3, SL, en col·laboració amb l'arquitecte Txema Onzain.

USOS, SERVEIS I EQUIPAMENTS

El parc de Can Gambús disposa d'una àrea de pícnic, i 4 àrees de jocs infantils, dins les quals hi ha jocs de moviment (gronxadors de diferents tipus, molles, passarel·les i troncs d'equilibri, estructures de trepa, (tirolines), joc simbòlic (casetes i torretes), jocs de manipulació (jocs de "fer pastetes"), jocs musicals