PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Parc de la Serra

Parc de la Serra

Localització i contacte

  • Adreça: c. de Susqueda, 1
  • LA SERRA DE SANT ISCLE
  • 08202, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Documents relacionats

Més informació

DESCRIPCIÓ GENERAL

- Situació

El parc de la Serra es troba al Districte 7 de la ciutat. És un espai verd situat entre el carrer de Susqueda, el passeig de Pedro Martínez i el cantó est del carrer de Sau, molt proper també a la plaça de Cristóbal Ramos.

- Superfície

Es tracta d'un parc ubicat en una franja de terreny d'una amplada mitja de 120 m i una llargada de 850 m, aproximadament, amb un pendent suau des de la seva vessant nord cap a la zona sud. El total de zona verda d'aquest parc és de gairebé 23.000 m2 de superfície.

- Com arribar-hi

Al parc de la Serra s'hi pot arribar amb les línies d'autobús 4 i 23.

ORIGEN I ANTECEDENTS

El parc de la Serra és fruit del desenvolupament del Pla Especial Polígon P-1, àmbit est de carrer de Sau, sector de Torre-romeu, a Sabadell.

Aquest Pla Especial proposava l'ordenació del sector a partir de la creació d'un espai centralitzador del barri (plaça de Cristóbal Ramos), recolzat per un edifici singular amb baixos comercials que donava front al jardí urbà, més lligat amb la resta del barri consolidat i que a la vegada servia com a element de transició entre aquest espai i el parc veïnal (parc de la Serra), que configuraria el límit est del sector

El terreny es trobava sense urbanitzar i l'única preexistència era la plaça de Cristóbal Ramos. El creuaven dos camins.

El polígon estava travessat per una línia d'alta tensió, que, continuant l'alineació del carrer de Sau, travessava de NO a SE l'àmbit de l'actuació. Els projectes de soterrament i desviament d'aquesta línia, anomenada "Mas Figueres-Sabadell-St.Andreu", es van redactar segons el conveni signat entre l'Ajuntament de Sabadell i Enher el 19 de novembre de 1998.

PROJECTE

El projecte és dels arquitectes Albert i David Viaplana.

Les obres van començar a l'any 2002 i es van acabar al 2004.

El parc de la Serra correspon a la zona verda urbanitzada més gran del sector.